• Betrokkenen voor de schemerlamp met lampjes.
• Betrokkenen voor de schemerlamp met lampjes. Foto: aangeleverd

Lampjesactie voor terras met buitenspeelruimte Ziekenhuis Rivierenland

Nieuws 549 keer gelezen

TIEL • Wie onlangs in Tiel, in de buurt van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel is geweest, kan het bijna niet zijn ontgaan: de enorme schemerlamp versierd met duizenden lampjes die voor het gebouw staat. 

De jaarlijkse Lampjesactie van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland is in volle gang. Met deze actie verlicht de stichting ieder jaar een bijzonder te realiseren project en vraagt daarvoor donaties. De schemerlamp is nog tot en met 15 februari voor het ziekenhuis te zien. Doneren kan nog steeds.

Dakterras en buitenspeelruimte
In 2024 staan een dakterras en een buitenspeelruimte op de Kinderafdeling in de schijnwerpers. Blije gezichten van bewegende kinderen, die wil het ziekenhuis maar al te graag zien. Buitenlucht en beweging kunnen het herstel bevorderen. Daarom bedachten medisch pedagogisch zorgverleners Maartje Kuppen en Jikke Gerichhausen het plan om een buitenruimte voor kinderen te maken. Dat kan niet zomaar, want zo’n ruimte moet vooral veilig zijn én de juiste uitdaging bieden.

Mooie opbrengst
Tot nu toe heeft Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland tijdens de Lampjesactie al het prachtige bedrag van 2.750 euro ontvangen. Maar… alle extra beetjes helpen en dus vraagt de stichting opnieuw aandacht voor de actie. Een ieder kan tot en met donderdag 15 februari een bedrag naar keuze doneren.

Lampje doneren
Wie mee wil helpen bij het realiseren van een dakterras met buitenspeelruimte voor de jongste patiënten van het ziekenhuis, kan een bedrag doneren via de website van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, www.vriendenvanzrt.nl/doneer of een bedrag naar keuze overmaken naar NL 95 RABO 0307 3914 42, ten name van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app