• De ijsbaan van de Tielse ijsvereniging de Pinguïn gaat voorlopig niet open.
• De ijsbaan van de Tielse ijsvereniging de Pinguïn gaat voorlopig niet open. Foto: 123RF.com

IJsbaan Tielse ijsvereniging de Pinguïn voorlopig niet open

Nieuws 1.486 keer gelezen

TIEL • Hoewel de eerste schaatsers zich in het noorden van Nederland al op natuurijs hebben begeven, gaat dat in Tiel de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid niet lukken. “Het zou heel fijn zijn áls het gaat lukken, maar op dit moment is er nog veel water en bijna geen ijs”, laat Jaap Baas, penningmeester van de in 1956 opgerichte Tielse ijsvereniging de Pinguïn, desgevraagd weten.   

“Bij een minimale dikte van zeven centimeter gaan we - deels - verantwoord open”, aldus Baas. “Zo te zien vriest het vanaf komende vrijdag en volgende dagen nog maar één graad, dus we verwachten - als het niet méér gaat vriezen - helaas niet open te kunnen gaan. Zoals de vorstverwachting nu is, zal de ijsdikte einde week maximaal vier centimeter worden.”

Duizend vierkante meter
IJsvereniging de Pinguïn heeft nabij hotel Van der Valk, aan het IJsbaanpad, de beschikking over een plas van duizend vierkante meter. De locatie van de ijsbaan is naast het kantoor van AT&C Accountants en Belastingadviseurs langs de Laan van Westroijen in Tiel. De plas kan pas opengesteld worden als deze is goedgekeurd is door het bestuur. De Pinguïn hanteert daarbij de eisen van de KNSB voor natuurijs.
Tien centimeter geldt voor ijsvereniging de Pinguïn als de ideale ijsdikte om de baan te openen. Zover zal het in elk geval déze week niet komen.

Voorzitter en secretaris
Overigens is de ijsvereniging nog  op zoek naar een voorzitter, een secretaris en naar vrijwilligers. Zij kunnen zich aanmelden via het mailadres info@ijsbaantiel.nl

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden