• Wethouder Frank Groen (links) en TielTipTop-voorman Bart van den Berg (rechts) zetten ‘schoonste vrijwilliger’ Henk Verwoertin Lingewaarde extra in het zonnetje tijdens de vrijwilligersbijeenkomst.
• Wethouder Frank Groen (links) en TielTipTop-voorman Bart van den Berg (rechts) zetten ‘schoonste vrijwilliger’ Henk Verwoertin Lingewaarde extra in het zonnetje tijdens de vrijwilligersbijeenkomst. Foto: Jan Bouwhuis

Tielenaar Henk Verwoert (77) ‘Schoonste vrijwilliger’

Nieuws 1.004 keer gelezen

TIEL • Henk Verwoert is uitgeroepen tot Schoonste Vrijwilliger van Tiel 2023. De prijs, een initiatief van Stichting Tiel Tip Top, wordt jaarlijks uitgereikt. 

Verwoert werd op de nationale Dag van de Vrijwilliger (7 december) door vrijwilligers van de stichting en door wethouder Frank Groen in het zonnetje gezet voor zijn buitengewone bijdrage aan een schone leefomgeving.

Genomineerd
Henk Verwoert (77) woont in zorgcentrum Lingewaarde. Medewerkers van het zorgcentrum hebben hem genomineerd voor de titel omdat hij soms wel twee keer per dag op zijn elektrische rolstoel met een afvalgrijper en vuilniszak naar buiten gaat om zwerfafval op te ruimen. Zo houdt hij dagelijks de boel schoon rond het zorgcentrum en langs Laan van Westroijen.

“Papier, dozen, flessen, blikjes, etensbakjes; het is soms een grote bende”, aldus Verwoert. “Het raampje open en hupsakee naar buiten. Ik vind het gewoon asociaal. Maar als je het dagelijks opruimt, dan kun je het wel netjes bijhouden.”

De Stichting Tiel Tip Top, die Verwoert ondersteunt met de nodige spullen en zakken om op te ruimen, wil de gedrevenheid van deze bijzondere vrijwilliger belonen. Met zijn titel kreeg de Tielenaar een mooie bos bloemen, een FlipPas cadeaukaart en de Supporter van Schoon speld namens Stichting Nederland Schoon. 

Voorbeeld
Wethouder Frank Groen bedankte hem voor zijn inzet. “Fantastisch wat u doet”, aldus de wethouder. “Als meer mensen daar een voorbeeld aan zouden nemen, dan was het probleem van zwerfafval zo opgelost en was onze stad nog mooier.”Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app