Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veiligheidstraining voor studenten opleiding Chauffeur Wegvervoer ROC Rivor

Nieuws 1.842 keer gelezen

TIEL • Veertien studenten van de mbo-opleiding Chauffeur wegvervoer van ROC Rivor werden dinsdag flink uitgedaagd tijdens een intensieve veiligheidstraining verzorgd door BuroTAB (Hengelo). 

De hele dag volgden de studenten workshops, simulaties en kregen zij praktijktraining met de vrachtauto op een slipmat. Een spannende en leerzame ervaring.

De dag begon bij Huis van de Logistiek (Logistics Valley) met een theoriegedeelte en een workshop over alcohol en verkeer en een workshop afleiding in het verkeer. 

Alcohol
Door middel van Alcoholbrillen konden studenten ook daadwerkelijk zelf ervaren wat het effect van alcohol op hun lichaam is. Door oefeningen te doen met de alcoholbril op werden meerdere zintuigen geprikkeld; zicht, gevoel en coördinatie. Tevens een realistische weergave van wat er gebeurt als men teveel gedronken heeft.

Mobiel in het verkeer
Door de reactie van de studenten te testen zonder en met een mobiel in de hand, werd de studenten duidelijk dat afleiding en het gebruik van een mobiel in het verkeer erg gevaarlijk is.

Praktijktraining: remweg droog en nat wegdek
Daarna was het tijd voor de echte praktijk en stonden er bij het distributiecentrum van de Lidl in Tiel onder andere twee vrachtauto’s en een bestelbus klaar van transportbedrijf G. Blom voor een praktijktraining op de slipmat.

De studenten voorspelden de stopafstand en remweg op een droog en nat wegdek. Menig student die dit erg zonnig inschatte en toch wel schrok van de afstand die men nodig heeft bij een noodstop. Daarnaast mochten zij zelf de remtest uitvoeren met een eigen auto en de bestelbus. 

Voor de studenten was dit een bijzondere dag, zo vertelt Jarno: “De remweg is me nu duidelijker dan eerst. Op de weg rem je gewoon op tijd en normaal, nu heb ik de echte remweg kunnen ervaren. Bovendien heb ik mijn eigen auto nog beter leren kennen. De tips en trick van de instructeur ga ik zeker onthouden”.

Medewerking
De training werd gesubsidieerd door de provincie Gelderland. Logistics Valley, de Lidl en transportbedrijf G. Blom uit Eck en Wiel werkten geheel belangeloos mee aan deze training verkeersveiligheid voor de studenten.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden