• In de week van 11 december begint Avri met het snoeien van bomen.
• In de week van 11 december begint Avri met het snoeien van bomen. Foto: Avri

Jaarlijkse snoeironde bomen in de gemeente Buren

Nieuws 262 keer gelezen

BUREN • Vanaf half december snoeit Avri de gemeentelijke bomen in de gemeente Buren. Alle bomen binnen de drie aangewezen deelgebieden worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en zo nodig gesnoeid. Dit jaar zijn de bomen in de kernen en buitengebieden van het zuidwestelijk deelgebied aan de beurt. Hieronder vallen Asch, Buren, Erichem, Kerk-Avezaath en Zoelen.

In de week van 11 december begint Avri met het snoeien van bomen. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden. Voorafgaand aan een snoeironde worden de bomen gecontroleerd op veiligheid. Ook wordt gekeken welke boom moet worden gesnoeid of gekapt. Het kan voorkomen dat in een straat niet alle bomen worden gesnoeid. De kapronde volgt op een later tijdstip.

Er zijn bomen die de Avri jaarlijks controlert. Dit zijn bijvoorbeeld zieke of oude bomen. Of bomen die de Avri beter in de gaten wil houden. Essentaksterfte is een voorbeeld van een boomziekte. Ook deze bomen zijn gecontroleerd en worden als het nodig is gesnoeid.

Overlast
Avri probeert, samen met de aannemer, overlast zoveel mogelijk te beperken. Wie naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft, kan een melding maken in de Avri-app of bellen met Avri op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via (0345) 58 53 53.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app