• Een boompje in de achtertuin voor meer schaduw.
• Een boompje in de achtertuin voor meer schaduw. Foto: Lucien Aspeling

Voor ieder Tiels huishouden een boom

Nieuws 523 keer gelezen

TIEL • Een motie van GroenLinks Tiel, om meer bomen in de openbare ruimte en in particuliere tuinen te stimuleren, werd in juli raadsbreed aangenomen. Een onderdeel van die motie is nu uitgewerkt in de nieuwe motie ‘Pilot - Ieder huishouden een boom’. 

In de raadsvergadering van woensdag is ook de níeuwe motie unaniem aangenomen; Forum voor Democratie stemde er op het laatst toch mee in. GroenLinks Tiel diende dit voorstel samen met de andere coalitiepartijen, PvdB, VVD en PvdA, in om het planten van bomen door particulieren in Tiel te stimuleren. Dit met het oog op de steeds heter en droger wordende zomers. 

Meer schaduw
Met een boom in de achtertuin kan op een natuurlijke manier voor meer schaduw worden gezorgd. Bij de keuze voor een fruit- of notenboom kunnen inwoners in de herfst in hun eigen tuin oogsten.

De motie vraagt om een pilot ter waarde van 25.000 euro. Hiermee kan Tiel peilen of er interesse is en of het plan uitvoerbaar is. Het budget is bedoeld voor iedere Tielenaar. De partijen benadrukken dat dit ook geldt voor mensen met een sociale huurwoning die dit wellicht niet zelf kunnen betalen. Voor deze gevallen is er ook geen vergunning nodig van de woningbouwcorporatie. Ook zíj zien liever groen dan tegels.

Bomen in openbare ruimte
Mensen zonder eigen tuin kunnen natuurlijk geen boom te planten. Daarom wordt gewerkt aan een nieuwe motie om meer bomen in de openbare ruimte aan te planten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app