• Burgemeester Hans Beenakker ontving Sinterklaas in Tiel voor de allerlaatste keer.
• Burgemeester Hans Beenakker ontving Sinterklaas in Tiel voor de allerlaatste keer. Foto: Rob Zantinge
met uitgebreide fotoreportage

Intocht Sinterklaas in Tiel drukker dan ooit

Nieuws Fotoseries 2.284 keer gelezen

TIEL • De intocht van Sinterklaas in Tiel, zaterdagmiddag, was er eentje om in te lijsten. De regen was even gestopt, het zonnetje scheen, De Eigenheimers speelden sinterklaasliedjes, het was drukker dan ooit en de sfeer was geweldig. Presentator Cees van der Meer praatte het hele spektakel, gehuld in zijn gloednieuwe kruiswoordpuzzelpak, gezellig aan elkaar.

Dat de sint vanwege het hoogwater niet met de boot arriveerde gooide absoluut geen roet in het eten, want er was voor een erg leuk alternatief gezorgd. Sinterklaas werd tijdens zijn rit per open rijtuig begeleid door een rijdende reddingsboot met dansende en zingende pieten aan boord. Ook een enorme Amerikaanse limousine reed mee in de stoet.

Laatste keer
Sinterklaas werd op de stampvolle Waalkade voor de allerlaatste keer ontvangen door burgemeester Hans Beenakker, want hij heeft Tiel verruild voor de gemeente Krimpenerwaard. Vervolgens vertrok het witte rijtuig met daarin Sinterklaas, de burgemeester, Opa Piet en de Hoofdpiet richting de drukke Groenmarkt. Daar werd het hele spektakel nog even gezellig voortgezet.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app