• Hoe kun je van het leven blijven houden als je de greep erop hebt verloren?
• Hoe kun je van het leven blijven houden als je de greep erop hebt verloren? Foto: archief Frits de Lange

Muzikale avond met Frits de Lange rond ‘Overweldigend’

Nieuws 362 keer gelezen

TIEL • Frits de Lange brengt op vrijdag 1 december ‘s avonds zijn programma ‘Overweldigend, leven met wat je niet in de hand hebt’ bij Walburg Inspireert.

De onderzoeker en schrijver spreekt vanaf 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) in de Dominicuskerk aan het Sint Walburgkerkpad 3 in Tiel. Hoe kun je van het leven blijven houden als je de greep erop hebt verloren? Dat is de vraag die centraal staat op deze avond rondom Frits’ boek ‘Overweldigend’.

‘Klimaatcrisis, oorlog, eigen psychisch en lichamelijk leed, fricties en conflicten in persoonlijke kring: het zijn ervaringen die ons overweldigen en waarmee we moeten dealen. Maar hoe doen we dat? 

Cadans zoeken
Volgens de theoloog zullen mensen het pratend nooit eens worden. Maar je kunt elkaar wel bij de hand nemen en samen een ritme, een cadans zoeken om het leven weer aan te kunnen.’ (citaat interview Theo Brand, zomer 2023 voor Nieuwwij.nl).

Kunnen we vandaag een nieuwe (religieuze) houding vinden tegenover dat wat aan onze greep ontsnapt? Hoe komen we weer in cadans met onszelf, met elkaar, met de natuur? Kunnen we ook dansen met God? Heeft God de wereld dan wél in de hand? 

De Dijk tot Nick Cave
Prikkelende inspirerende teksten en zorgvuldig gekozen liedjes van Maarten van Roozendaal tot De Dijk, van Nick Cave tot Leonard Cohen, gezongen door Eessa Frieman, brengen de inhoud van het gelijknamige boek ‘Overweldigend’ op deze avond dichterbij.

Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en een informeel nagesprek. En ook de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren door Frits de Lange bij Boekhandel Arentsen & Tomey.

Hoogleraar Ethiek
Frits de Lange was van 1997 tot 2021 hoogleraar Ethiek aan de PThU in Groningen. Ook is hij, sinds 2009, Buitengewoon Hoogleraar Systematische Theologie en Ecclesiologie aan de Faculteit Godgeleerdheid van de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika). Eerder verschenen van hem ‘Heilige onrust’ en ‘Eindelijk volwassen’. Meer info: www.fritsdelange.nl

Walburg Inspireert is een nieuw initiatief van de H. Suitbertusparochie in Tiel e.o. Walburg Inspireert is voor iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging, die zoekt naar nieuwe of andere wegen van geloof en inspiratie in het leven. Walburg Inspireert biedt een breed en verfrissend programma rond inspiratie en (christelijke) spiritualiteit waarin ook maatschappelijke thema’s onderdak krijgen. Zie ook: www.walburginspireert.nl

Kaarten
Kaarten á 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Arentsen en Tomey. Reserveren: mail naar info@walburginspireert.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app