• Bewegen bevorderen onder jong en oud.
• Bewegen bevorderen onder jong en oud. Foto: 123RF.com

Informatieavond over beweegtuin Passewaaij

Nieuws 372 keer gelezen

TIEL • In wijkgebouw De Stater aan de Passewaaijse Hogeweg in Tiel vindt op maandag 20 november om 19.00 uur een informatieavond plaats over de verplaatsing van de beweegtuin. 

Jong en oud, in het bijzonder betrokkenen bij de 60+ Soos Passewaaij, worden uitgenodigd om hun stem te laten horen voor het behoud van de beweegtuin op de nieuwe locatie, centraal in de wijk Passewaaij. De (ver)plaatsing van de beweegtuin heeft een maatschappelijk doel: bewegen bevorderen onder jong en oud. Een hot topic, want bewegen houdt je gezond.

De beweegtuin 

Speeltoestellen voor volwassenen kun je ze noemen. Want de fitnesstoestellen aan het Koerierspad hebben verrassend veel weg van die olijke wipkippen voor kleintjes, waar het ooit mee begon in nieuwbouwwijk Passewaaij. Maar de kleintjes zijn ondertussen groot en de volwassenen zijn meegegroeid. Passewaaij heeft ruim 9.700 inwoners. Daarvan is nu ruim veertig procent ouder dan zestig.

De beweegtuin, oorspronkelijk geplaatst bij het voormalige wijkgebouw waar ook de 60+ Soos Passewaaij gevestigd was, bevordert beweging en is wat uit het zicht geraakt. De wens is om de beweegtuin te verplaatsen naar de groenstrook tegenover het nieuwe wijkgebouw De Stater, waar het beter zichtbaar en toegankelijk is voor alle wijkbewoners.

Uitnodigende ontmoetingsplek
Het initiatief heeft maatschappelijke waarde en kan met gemeentelijke steun een uitnodigende ontmoetingsplek worden voor mensen van alle leeftijden.

Wie maandagavondniet naar de informatieavond komt kan de petitie op de facebookpagina /60plussoospassewaaij tekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app