• 't Koor zingt onder leiding van Gonny van der Maten.
• 't Koor zingt onder leiding van Gonny van der Maten. Foto: aangeleverd

Tiels Madrigaal Koor zingt Bach in Sint Maartenskerk

Nieuws 410 keer gelezen

TIEL • Het Tiels Madrigaal Koor geeft op zondag 26 november om 16.00 uur een concert in de Sint Maartenskerk. Hoofdschotel is de Cantate ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’ (BWV 150) van Johann Sebastian Bach. 

Cantate 150 is een vroeg werk van Bach, waarschijnlijk geschreven toen hij begin twintig was. Het stuk is vrij overzichtelijk en geschreven voor zangers en een klein instrumentaal ensemble, waarin de fagot een heel eigen, opvallende rol speelt. 

Barokcomponisten
Rondom deze afwisselende cantate, die bestaat uit vijf koordelen, een instrumentale inleiding en een aria voor sopraan, heeft het Tiels Madrigaal Koor een programma ingestudeerd dat muziek van eerdere barokcomponisten laat horen. Er wordt werk gezongen van onder meer Thomas Selle, Heinrich Schütz, Georg Böhm, Henry Purcell en Corelli.

Als vrolijk slotstuk zingt het Tiels Madrigaal Koor ‘Das neugeborne Kindelein’ van Dieterich Buxtehude. Het concert staat onder leiding van dirigent Gonny van der Maten. 

Kistorgel
Jonathan Kooman bespeelt het grote orgel en het kistorgel. Sopraan Tineke Rosebaan neemt de aria’s voor haar rekening. Het begeleidende ensemble staat onder leiding van Samuel Tamarit Otero, eerste viool. Berdien Machiels speelt de fagotpartij. De andere leden van het ensemble zijn: Annerieke Nentjes, Paola Mureddu, Alla Kim (violisten), Sander van Berkel, cello en Peter Leerdam, contrabas.

De kerk is om 15.30 uur open. Toegang: 18 euro; voorverkoop: 15 euro, via www.tielsmadrigaalkoor.nl.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app