• Een trotse Henk Visscher (rechts) met naast hem zijn vrouw Christa, Ton Roks, eigenaar/hoofdredacteur van Octane Magazine NL en Henk Visschers schoonzus Sonja Cinar.
• Een trotse Henk Visscher (rechts) met naast hem zijn vrouw Christa, Ton Roks, eigenaar/hoofdredacteur van Octane Magazine NL en Henk Visschers schoonzus Sonja Cinar.

Visscher Classique in Londen uitgeroepen tot ‘Museum of the Year’

Nieuws 776 keer gelezen

BUREN • Het automuseum van Henk Visscher in Buren, Visscher Classique, is uitgeroepen tot ‘Museum of the Year’. Tijdens de uitreiking van de Historic Motoring  Awards in een sjiek Londens hotel ontving Visscher de bijbehorende prijs én een klaterend applaus van de aanwezigen. 

De museumdirecteur - die met echtgenote Christa naar de Engelse hoofdstad was gereisd - nam de trofee in ontvangst uit handen van de coureur, journalist en presentatrice Amanda Stretton. Dat gebeurde ten overstaan van Prince Michael of Kent en meer dan vierhonderd, veelal prominente gasten uit de klassiekerwereld.

Jay Leno in de jury
De uitreiking van de Historic Motoring Awards werd voor de dertiende keer georganiseerd door het automagazine Octane, ‘brandstof voor autoliefhebbers’. Een internationaal gerenommeerd gezelschap van ruim veertig  autoliefhebbers, onder wie talkshow-presentator en verwoed autoliefhebber Jay Leno, bepaalt elk jaar de winnaars.

Franse klassiekers
Visschers museum aan de Schuilheuvelstraat in Buren werd vorig  jaar december geopend. Het oldtimermuseum bevat, op een afdeling Opel na, vrijwel uitsluitend oldtimers en klassiekers van Franse merken. In de diverse museumhallen staan overwegend Renaults, Peugeots, Simca’s, Matra’s en Citroëns uit de afgelopen zes decennia. Ook enkele bijzondere, vooroorlogse Franse ‘voitures’ zijn te bewonderen, evenals een flink aantal schaalmodellen.  

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app