• De eerste boom gaat, met hulp van wethouder Frank  Groen, de grond in.
• De eerste boom gaat, met hulp van wethouder Frank Groen, de grond in. Foto: Jan Bouwhuis

Boomfeestdag: nieuwe (kersen)bomen voor Akelei

Nieuws 346 keer gelezen

TIEL • Kinderen van groep 4a van de Rotondaschool plantten woensdag, op de Nationale Boomfeestdag, 43 nieuwe bomen langs de Akelei in Passewaaij. De eerste boom planten zij samen met wethouder Frank Groen van de gemeente Tiel. Medewerkers van Avri begeleidden de kinderen bij het planten van de andere bomen.

Tot voor kort stonden langs de Akelei 25 lindebomen. Uit onderzoek bleek dat deze bomen onveilig waren. Daarom werden ze gekapt. Om het straatbeeld te herstellen werden door de  scholieren 43 kersenbomen geplant. Het toepasselijke thema van de Boomfeestdag 2023 was ‘Opgroeien met bomen’.

Leerlingen van basisscholen in heel Nederland onderzoeken waarom het opgroeien in een boomrijke omgeving belangrijk is. Ook leren ze over de groei en verschillende functies van bomen tijdens hun levenscyclus.

Sinds 1969
Tiel doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is kinderen en hun ouders op een positieve manier te wijzen op de noodzaak de natuur te respecteren en te onderhouden. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag, omdat Avri het beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app