Afbeelding
Foto: aangeleverd
met fotoserie

Rallyteam Tiel rijdt Rally du Maroc

Nieuws Fotoseries 2.253 keer gelezen

TIEL • Het Van der Valk rally team neemt deel aan de Rally du Maroc. Dit is een voorbereiding op de Dakar Rally die zij begin 2024 weer willen gaan rijden. De Rally du Maroc is van 12 tot en met 18 oktober, in die zes dagen rijden ze 3.300 kilometer offroad door de mooiste plekken in het Atlas gebergte en de Sahara. 

Het team bestaat uit Gertjan van der Valk als bestuurder en Branco de Lange als navigator. Begin dit jaar deden ze voor de derde keer mee aan de bekende Dakar-rally in Saudi Arabië. Ze reden toen nog in een ‘Can am Buggy’ en wisten voor de eerste keer de finish te halen. De twee voorgaande deelnames aan de Dakar lukte dat niet. 

Nieuwe buggy
Onlangs verruilden ze hun Can am voor een ‘Arcane buggy’ en sloten zij zich aan bij het team van Arcane racing. De buggy is een Nederlands product, gebouwd door Hans Weijs uit Huissen. Het Arcane team dat in Marokko rijdt bestaat nu uit drie van deze buggy’s.

Donderdag reden ze de proloog, ze eindigden als 26ste van de 133 deelnemers, terwijl ze nog moesten wennen aan hun nieuwe buggy, helemaal niet slecht dus. Deze rally is een wereldkampioenschap en het gaat er hard aan toe. Gisteren reden ze 721 kilometer, vandaag 388, maar wel door de bergen. Maandag rijden ze een erg vermoeiende route van 444 kilometer. Woensdag de 18de hopen ze de eindlijn te halen! 

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

• Team Tiel doet mee met de Rally du Maroc
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app