Afbeelding

Milan Knol in Tiel voor tweede Tiel-in-1-dag-schoon-actie!

Nieuws Fotoseries 4.159 keer gelezen

TIEL • Voor de tweede ‘Tiel-in-1-dag-schoon’-actie kwam Milan Knol graag weer naar Tiel toe.  Hij werd op het schoolplein van de Floriantschool opgewacht door een uitzinnige groep kinderen uit de bovenbouwklassen.

Initiatiefnemer Duurzaam Rivierenland organiseert voor de tweede keer deze leuke actie voor scholieren, die natuurlijk ook nuttig voor Tiel is!Er doen zo’n 1.200 kinderen mee aan de actie. Overal in Tiel liepen afgelopen vrijdag groepjes kinderen met een plastic zak in een ring, grijpers en handschoenen. 

Het weer werkte mee, het was droog en warm genoeg. Samen met wethouder Frank Groen gaf Milan Knol het startsein voor deze actie, daarna bezocht hij nog een paar andere scholen en groepjes kinderen die onderweg waren om vuil te verzamelen. 

Vrij van school
Niet alleen de basisscholen deden allemaal mee, ook de onderbouw van het Lingecollege had een dagje vrij van school hiervoor gekregen. De Yuverta-school kwam twee groepen eerste jaars studenten MBO opleiding Eco en Wildlife speciaal naar Tiel om de actie te ondersteunen. Ze kwamen helemaal uit Velp en uit Geldermalsen. De scholieren zijn verplicht zich een dag in te zetten voor het milieu en daar was deze actie natuurlijk zeer geschikt voor.

Sponsoren
De oudere kinderen nemen de wat meer gevaarlijke routes op zich, zoals de randwegen. De actie werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, het Duurzaamheidsfonds van Betuwe Stroom, het Oranjefonds, de postcodeloterij en tal van zakelijke sponsoren.

“Ik wil graag alle sponsoren, maar ook al onze vrijwilligers hartelijk bedanken”, aldus Gerrit Jan van der Weerd, voorzitter van Duurzaam Rivierenland. “Vele van onze vrijwilligers begeleiden vandaag een groepje kinderen door Tiel.” 

Rubbish-app
De dag had ook nog een wedstrijd. Iedere groep had een rubbish-app. Een foto van een stuk zwerfafval en daarna nog één van de opgeruimde locatie levert de groep elf eurocent op. De groep met de meeste opbrengst mag dat geld doneren aan een zelf gekozen goed doel. Milan Knol waarschuwde nog dat hij niet meer terug zou komen als er niet genoeg opgehaald zou worden. De uitslag is volgende week bekend.

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden