• Festival voor de bewoners van de Tielse (ver)zorgcentra.
• Festival voor de bewoners van de Tielse (ver)zorgcentra. Foto: Jan Bouwhuis

Festival Peerpop blijkt een schot in de roos

Nieuws 2.003 keer gelezen

TIEL • De eerste editie van het muziekfestival Peerpop vond zaterdag in Tiel plaats. Diverse artiesten, waaronder Ronnie Tober (op de foto in Lingewaarde) en Conny Vink, bezochten de zorgcentra Vrijthof en Lingewaarde om daar voor de bewoners een prachtige muzikale middag te verzorgen.

In totaal hebben ongeveer 250 bewoners van deze zorgcentra Peerpop bezocht. Het programma duurde een middag lang en per huis traden drie artiesten op, die als een soort van carrousel rouleerden tussen de huizen.

Polonaises
Alle bewoners werden tijdens dit festival getrakteerd op mooie muziek en een hapje en drankje. Dat de bewoners blij waren met dit evenement blijkt wel uit de vele polonaises en het spontane meezingen.

Peerpop is een initiatief van de Stichting Vrienden van Vrijthof. Lucien Tros, voorzitter van deze stichting: “Onze bewoners zijn moeilijk in staat om Appelpop te bezoeken. Ook het fruitcorso is dikwijls geen haalbare kaart. Daarmee gaat de Tielse feestmaand aan veel bewoners voorbij. Nu hebben wij Peerpop bedacht; zo krijgen de bewoners van zorgcentra in Tiel ook hun september-feestmoment.” Aan dit evenement doen meerdere zorgcentra in Tiel mee. 

Stichting Vrienden van Lingewaarde
Tros: “Wij hebben de Stichting Vrienden van Lingewaarde ook gevraagd om mee te doen met Peerpop. Zij hebben echt hun nek uitgestoken en ook de bewoners van Lingewaarde dit evenement gegund. Dat was niet eenvoudig, want Peerpop kost gewoon veel geld. Maar dankzij sponsoren die Peerpop een warm hart toedragen, is de eerste editie van Peerpop helemaal qua kosten gedekt”.

De opzet is dat de bewoners van alle zorgcentra in Tiel voortaan iedere laatste zaterdag van september kunnen genieten van Peerpop. “Na de eerste editie hebben we de smaak te pakken. Volgend jaar gaat Peerpop weer van start, dan hopelijk met alle zorgcentra in Tiel”, aldus de voorzitter.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden