Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Feestelijke opening TechPoint bij het Lingecollege in Tiel

Nieuws 1.698 keer gelezen

TIEL • Het nieuwe techniek- en technologielokaal van het Lingecollege TechPoint is woensdag 27 september feestelijk geopend door wethouder Erika Spil. 

Techpoint is een brug tussen primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Groep 7 en 8

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Rivierenland kunnen bij TechPoint ontdekken en ervaren; een robot programmeren, werken met een lasersnijder en aan de slag met een VR (virtual reality) bril zijn enkele van de activiteiten die mogelijk zijn.

Tijdens de opening hebben leerlingen van basisschool Prins Maurits West, onder begeleiding van leerlingen van het Lingecollege Beroepscollege, aan de genodigden laten zien wat er mogelijk is in TechPoint.

De ontvangst en catering van de opening is verzorgd door leerlingen van de opleiding Horeca, Bakkerij en Recreatie van het Lingecollege.

TechPoint is onderdeel van het programma Sterk Techniekonderwijs (STO) waaruit Riverland Tech Explorers is ontstaan en één van de twee technieklocaties waar basisscholen uit de regio Rivierenland terecht kunnen. Lek en Linge in Culemborg is de andere locatie.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app