• Een deel van de deelnemende kunstenaars.
• Een deel van de deelnemende kunstenaars. Foto: Aangeleverd

Stichting Pieter van den Burg Ateliers presenteert Z.I.N.K. ‘23

Nieuws 1.116 keer gelezen

TIEL • Stichting Pieter van den Burg Ateliers presenteert Z.I.N.K. ’23. 

Dit is een tentoonstelling in de Sint Maartenskerk met nieuw werk van veertien aan Tiel gerelateerde kunstenaars: Ad Arma, Doron Beuns, Pieter Bosma, Pieter van den Burg, Dorien Grotzinger, Jan Hoppenbrouwers, Guusje Kaayk, Paul Klemann, Jelle van Kuilenburg, Mark Robert Peters, Daan Roukens, Jonne Stout, Jan Vermeulen, Sem Isabelle Wierenga.

Z.I.N.K. ‘23

Bijna 35 jaar geleden vond in de voormalige oud papier en ijzerhandel Jansen een voor Tiel bijzondere expositie plaats, Z.I.N.K. 88. (Zeer Interessante Nieuwe Kunsten 1988). Enkele jonge kunstenaars hadden het plan opgevat een expositie te organiseren op een ongebruikelijke locatie met niet alledaagse kunstwerken. 

Legendarisch

De expositie ZINK 2023 met nieuw werk van aan Tiel gerelateerde kunstenaars wordt in navolging van de legendarische expositie Z.I.N.K. 88 georganiseerd door Stichting Van den Burg Ateliers. Enkele initiatiefnemers van weleer zijn benieuwd of de Zeer Interessante Nieuwe Kunsten 35 jaar later in Tiel een goede voedingsbodem zijn geweest voor de deelnemers van toen en nu.

Diversiteit

De opening is verricht door Peter Schipper en Floris Kolvenbach heeft een speciaal muziekstuk laten horen welke hij had gecomponeerd voor de expositie. Floris Kolvenbach was een lid van de legendarische Tielse band The Dream die o.a. in het voorprogramma van Pink Floyd heeft gestaan. De expositie bestaat uit een grote diversiteit aan werk, van figuratief tot abstract.

Op de foto staand van links naar rechts; Ad Arma, Floris Kolvenbach, Jan Hoppenbrouwers, Pieter Bosma, Mark Robert Peters, Dorien Grötzinger, Guusje Kaayk. Op de voorgond; Jelle van Kuilenburg, Daan Roukens, Jan Vermeulen en Sem-Isabelle Wierenga. Niet op de foto; Pieter van den Burg, Doron Beuns, Jonne Stout en Paul Klemannn. 

De tentoonstelling is nog te zien op 29 en 30 september en 1 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app