• Het vignet Gezonde School werd onthuld door wethouder Martine de Bas.
• Het vignet Gezonde School werd onthuld door wethouder Martine de Bas. Foto: aangeleverd

Vignet Gezonde School voor ‘Prins Willem Alexander’

Nieuws 1.481 keer gelezen

BEUSICHEM • Op openbare basisschool Prins Willem Alexander in Beusichem werd woensdag het vignet Gezonde School onthuld door wethouder Martine de Bas van de gemeente Buren. Dit gebeurde tijdens een feestelijke ochtend op het schoolplein, waarbij er aandacht was voor bewegen. 

Leerlingen van de school voerden dansjes uit en iedere klas deed mee met de Daily Mile. Aan het eind van deze feestelijke ochtend werd het thema van dit jaar, ‘voeding’, aangekondigd aan alle leerlingen, medewerkers en ouders. 

Fruitmascottes
Leerlingen verkleed als fruitmascottes gaven het startsein door alle leerlingen van fruit te voorzien. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. De Prins Willem Alexander school had het afgelopen jaar speciale aandacht voor het thema bewegen en sport. 

Directrice Marie-Louise ten Brinke is trots om een Gezonde School te zijn: “Bewegen is goed voor lichaam en brein. Door onze focus op bewegen en dit schooljaar ook voeding, willen wij als school een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze leerlingen.” 

Belangrijk onderdeel
Wethouder Martine de Bas prijst de inzet van de school. “Het is belangrijk dat scholen energie steken in het welbevinden van leerlingen”, zegt zij. “Sport en bewegen is daar een belangrijk onderdeel van, net als voeding. Mooi om te zien dat de Prins Willem Alexander school hier zoveel mee bezig is en dat dit nu wordt beloond met het vignet Gezonde School.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden