Afbeelding
Foto: 123RF.com

Workshops ‘Vroeg signalering Ouderen’ door Mura Zorgadvies

Nieuws 1.214 keer gelezen

TIEL • In de maand november zet Mura Zorgadvies vroeg signalering in het zonlicht, juist in die maand. Het is vroeger donker, mensen gaan minder snel naar buiten, wandelen minder en doen minder in de tuin. 

Kortom, minder tijd en mogelijkheden om iemand tegen het lijf te lopen en te zien hoe het gaat met jouw ouder wordende buurman of buurvrouw. 

Het belang van vroeg signalering

Vroeg zicht hebben op kwetsbaarheden bij de ouder wordende inwoner is wenselijk én nodig. Hierdoor kan er snel ondersteuning of de juiste zorg geboden worden met als resultaat:

Voorkomen van menselijk leed, voorkomen van acute en of complexe zorgvragen, voorkomen van (onnodige) hoge zorgkosten, verlagen van druk op zorg.

(Zorg)professionals

Er is een handreiking vroeg signalering ontwikkeld zodat (zorg)professionals het ‘pluis en niet pluis gevoel’ en signalen herkennen, deze signalen delen en weten hoe actie te ondernemen. 

Nu wil Mura Zorgadvies de aandacht verleggen op de doelgroep ouderen zelf, het netwerk om hen heen en vrijwilligers die in contact staan met de ouder wordende inwoners. Zij komen bij elkaar achter de voordeur en ontmoeten elkaar, dit maakt dat zij een belangrijke rol spelen in het vroeg herkennen van signalen die op kwetsbaarheid kunnen duiden.

Workshop: ‘Kijken om te zien, samen signaleren’

De workshop is bedoeld voor de ouder wordende inwoner, mantelzorgers, vrijwilligers of vrienden, buren, familie die in contact staan met thuiswonende ouder wordende inwoners in Rivierenland. 

Men gaat met elkaar in gesprek. Wat zijn de meest voorkomende signalen van kwetsbaarheid? Hoe herkent men die signalen? En wat kan men doen met deze signalen? Hoe maakt men het bespreekbaar? 

Na deze workshop hebben de deelnemers kennis over verschillende type signalen van kwetsbaarheid, welke signalen het meest voorkomen, wat men kan doen met deze signalen en heeft men geoefend hoe men het gesprek hierover aangaat. 

Aanmelden

Huub Creemers: 06 18 66 52 12.

Data, plaatsen en tijden

  • Tiel: vrijdag 3 november van 14.00 tot 16.00 uur. 60+soos Hassewaaijse Hogeweg. Navigatie Akelei 65, gebouw De Stater.
  • Culemborg: donderdag 16 november van 11.00 tot 12.30 uur, Bij Ons, Gandhi 205, Culemborg.
  • Buren, maandag 20 november van 19.00 tot 21.00 uur, De Avezathen, Daver 46, Kerk-Avezaath.
  • West Betuwe, donderdag 23 november van 19.30-21.00 uur, Het Klokhuis, Jeugdlaan 2 in Beesd.
https://mura.nl/nieuws/workshops-vroegsignalering-ouderen-kijken-om-te-zien-samen-signaleren/
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden