• De leerlingen van De Wiekslag genoten maandag van een gezonde lunch.
• De leerlingen van De Wiekslag genoten maandag van een gezonde lunch. Foto: aangeleverd

‘Trommel zonder Rommel’ op basisschool De Wiekslag

Nieuws 813 keer gelezen

RIJSWIJK • Bij Basisschool De Wiekslag in Rijswijk vond maandag de aftrap plaats van de campagne Trommel zonder Rommel, die dezer weken op vier scholen en een kinder-opvanglocatie in de gemeente Buren wordt gehouden. De actie is bedoeld om ouders/verzorgers te stimuleren kinderen gezonde(re) voeding mee te geven in de lunchtrommel naar school.

Een gezonde lunch is niet alleen lekker, maar ook goed voor de gezondheid en de schoolprestaties. Tijdens de actie wordt informatie gegeven en verspreid over gezonde(re) schoolvoeding, vinden er smaaklessen en andere passende activiteiten plaats en wordt voor ouders/verzorgers een workshop georganiseerd over dit thema. De lokale supermarkten in Eck en Wiel en Maurik doen ook mee aan de actie met een kleurwedstrijd.

Gezonde lunch
Op de basisschool in Rijswijk werd de actie officieel gestart door onderwijswethouder Monique Bettink-Pierik. Aansluitend konden alle leerlingen genieten van een gezonde lunch. Met een beweegactiviteit, onder leiding van de buurtsportcoaches, werd de aftrap afgesloten.

De campagne in de gemeente is uitgerold door de JOGG-regisseurs van de gemeente Buren en Buren Beweegt! De gemeente Buren is vanaf 2022 JOGG Gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en richt zich voornamelijk op kinderen en jongeren, met als doel een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving. De focus hierbij ligt op gezond eten, water drinken, bewegen en voldoende slapen.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app