• Maas en Waal pakte met 'Koraal' de Notaris Kok publieksprijs.
• Maas en Waal pakte met 'Koraal' de Notaris Kok publieksprijs. Foto: Rob Zantinge

Twaalfde corsozege voor Burens succeskoppel

Nieuws 1.106 keer gelezen

TIEL • Tijdens het Fruitcorso bleef de spanning zaterdag bij de grote wagens tot het laatst bewaard. Uiteindelijk won De Bestuiver van Buren met grote overmacht van Eclips van Geldermalsen. Voor het succeskoppel Jochem Schoots en Dennis Voorendt was het de twaalfde zege.

Naast Lof van de Jury kreeg de corsocreatie de Teun Luijendijk innovatieprijs voor het transparante effect van de bloesembladeren. Het kon niet op, want de wagen won ook het Fruitcorso by Night en pakte dus drie prijzen.

Zonsverduistering
Ontwerper Bert van Erkom (Geldermalsen) verraste met een zonsverduistering, die fraai tweede werd. Variks pronkjuweel met prachtige uitslaande veren legde beslag op de derde plaats. De top-vijf werd gecompleteerd met Maas en Waal (Koraal) en Echteld (Dress to shine). De verlichtingsprijs ging ook naar Buren, gevolgd door Culemborg (De ballonnenverkoper) en Varik.

Hoog niveau
Het niveau van de jeugdwagens lag wederom hoog, waardoor ze bijna niet onderdoen voor de ‘grote broers’. De jeugd van jubilerend Drumpt won met Seizoenskriebels, een ontwerp van Maureen Poldervaart, Juliët van den Berg en Bram Gijsbers. Jeugd Kerk-Avezaath pakte de tweede plaats met Pompoentje Ongeregeld van Sandy Klaassen. Ballonfiësta van Jeugd Geldermalsen, naar een ontwerp van Thijs van Toorn, Melanie Schook en Alex van Mourik, eindigde als derde.

Ook in deze categorie pakte de winnaar - naast het Lof van de jury - de verlichtingsprijs, gevolgd door Jeugd Passewaaij en Jeugd Tiel.
Bij de grote wagens stak Maas en Waal er met kop en schouders bovenuit en pakte de Notaris Kok publieksprijs, vóór Buren en Geldermalsen. De Koekenbakkers van Jeugd Passewaaij vielen het beste in de smaak bij het publiek. Hier eindigde Jeugd Drumpt als tweede en Jeugd Zoelen als derde.

Heel gevarieerd
Voorzitter Laurens Verspuij blikt terug op de editie: “Een heel gevarieerd, mooi corso met veel verschillende wagens. Het publiek heeft zich enorm vermaakt met alle prachtige creaties.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app