• Lisanne van Hattem (links) en Chantal Jansen (rechts) winnen het Burense initiatievenfestival.
• Lisanne van Hattem (links) en Chantal Jansen (rechts) winnen het Burense initiatievenfestival. Foto: Fleur van Eeuwijk

Het Betuwse MamaCafé één van de winnaars van het Burens initiatievenfestival

Nieuws 1.134 keer gelezen

BUREN • Op 2 september kregen Lisanne en Chantal, van Het Betuwse MamaCafé, te horen dat onder andere zij het Burens initiatievenfestival wonnen.

Extase is het woord wat de dames van het Betuwse MamaCafé perfect omschreef nadat zij hoorden dat ze één van de winnaars waren van het Burens initiatievenfestival.

Samen dienden zij een paar maanden geleden het idee in voor een Betuwse Mamafestival en dit werd door de jury uitgekozen. “Hier willen we het reguliere, holistische en commerciële bij elkaar laten komen en moeders met elkaar verbinden.”

Een jaar geleden zijn Lisanne van Hattem en Chantal Jansen Het Betuwse MamaCafé begonnen. Een plek in de Betuwe waar je andere moeders en kinderen kunt ontmoeten, maar ook een plek waar je een luisterend oor vindt. Dit is tot nu toe een groot succes in Maurik, Lienden, Geldermalsen en Tiel.

Het Betuwse Mamafestival

Sinds de oprichting van Het Betuwse MamaCafé droomden de twee al van een Mamafestival. Dit werd opeens realiteit toen dit jaar het Burens initiatievenfestival om de hoek kwam kijken. “We besloten het idee van een Mamafestival waarbij zwangere vrouwen, moeders en kinderen elkaar kunnen ontmoeten en waar je alle informatie die je nodig hebt kunt vinden, in te dienen.”

Op zaterdag 2 september kregen Lisanne en Chantal te horen dat onder andere zij hadden gewonnen. “We hadden dit niet verwacht, maar wel heel erg gehoopt. Het is fijn dat de jury de meerwaarde hiervan ziet, omdat we veel verder gaan en moeders écht willen helpen en ondersteunen.”

Workshops en lezingen

Lisanne en Chantal hebben het plan om zowel binnen als buiten allerlei kraampjes neer te zetten. “Denk aan een kraamverzorgster, verloskundige of iemand die kinderkleding maakt. Wij willen er zelf als draagconsulent en geboortetraumatherapeut ook staan met een kraampje.” Daarnaast willen de twee verschillende workshops en lezingen organiseren. “We willen moeders vertrouwen geven in het moederschap, alles is bespreekbaar.”

Foodtrucks

Gezelligheid staat tijdens het festival op één. “Daarom willen we een paar foodtrucks neerzetten en nodigen we diverse lokale ondernemers uit.” Concurrentie is daarbij niet aan de orde. “Ons doel is om te laten zien wat er allemaal mogelijk is en waar je naar toe kunt als moeder.”

Meedenken mag!

De locatie en datum zijn nog onbekend. “We willen het waarschijnlijk op een zaterdag in april 2024 gaan organiseren en de aankomende maanden zullen we het festival vorm gaan geven.” 

Maar hoe dan ook verwachten Lisanne en Chantal dat het een groot succes zal worden. “We krijgen nu al zoveel positieve reacties van mensen en daarbij is dit ook gewoon echt een belangrijk onderwerp. Ik hoop dat we moeders met elkaar kunnen verbinden en ze veel vertrouwen kunnen geven.”

Tips, ideeën of vragen? Mail dan vooral naar info@hetbetuwsemamacafe.nl.

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app