• Buren wint de Lof van de jury én de Teun Luijendijkprijs. Burgemeester Ostendorp (uiterst links) viert het feestje mee, evenals 4-Stromenland-voorzitter Laurens Verspuij (derde van links).
• Buren wint de Lof van de jury én de Teun Luijendijkprijs. Burgemeester Ostendorp (uiterst links) viert het feestje mee, evenals 4-Stromenland-voorzitter Laurens Verspuij (derde van links). Foto: Rob Zantinge
MET VIDEO’S EN FOTO’S

‘De Bestuiver’ van Buren wint 61ste Fruitcorso glansrijk

Nieuws Fotoseries 6.240 keer gelezen

TIEL • De winnaar van het 61ste Fruitcorso is bekend. Aan het eind van de tweede corsoronde, die vanwege pech van één van de wagens traag verliep, maakte presentator Jochem van Gelder de winnaar pal voor de hoofdtribune op het Taluud bekend: ‘De  Bestuiver’ van corsoclub Buren. Geldermalsen werd met de zon en de maan, ofwel ‘Eclips’, tweede. 

Buren won, naast de ‘Lof van de jury’, bovendien de Teun Luijendijkprijs. Burgemeester Hans Martijn Ostendorp van de gemeente Buren, die het Fruitcorso de hele dag vanaf de VIP-tribune volgde, stort zich vlak na de prijsuitreiking dolenthousiast met ‘zijn’ corsobouwers in het feestgedruis. De Burense bouwers zijn door het dolle heen en er wordt flink gehost. Als de rust enigszins is teruggekeerd, heeft Ostendorp wel even tijd voor een reactie. 

Voor mij nieuw
“Ik ben ongelofelijk trots. Dit corso is voor mij natuurlijk nieuw”, aldus Ostendorp, die nog maar betrekkelijk kort burgemeester van Buren is. “Ik ben bij wat van de groepen geweest en ik ben dus ook trots op álle corsobouwers. Maar als je dan zo’n fantastische wagen ziet en je hoort het geroezemoes steeds meer. En als de nummers één en twee hier dan voor de tribune komen staan.... Ja, ik vind het fantastisch, ik gun het ze ook van harte.”

Spanning
Burgemeester Ostendorp leefde behoorlijk mee, zo geeft hij toe. De spanning liep ook bij hem behoorlijk op. “Ik had het niet verwacht aan de voorkant, maar toen ze er eenmaal stonden merkte ik dat dat spanning opleverde. Het is ook een club die het niet makkelijk heeft gehad, het afgelopen jaar. Ja, ongelofelijk gaaf dat ze dit hebben neergezet. Ook die innovatieprijs, dus die ontlading kan ik me heel goed voorstellen. Het is de eerste prijs die ik meemaak als burgemeester van Buren, dus ik ben hartstikke trots op die gasten.”

Mooi hoogtepunt
Burgemeester Ostendorp noemt het winnen van de prijzen een mooi hoogtepunt van een fantastische dag. “Want wát een organisatie, wat een enthousiasme. En als je dan ook nog met de eerste prijs naar huis gaat... top!”

Vanavond volgt in Tiel nog het Fruitcorso by Night. Misschien zorgt dán ‘Eclips’ voor  een bijzonder schouwspel...

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app