• Drie 'KaFra Towers' voor driehonderd Oekraïense vluchtelingen in Zevenbergen.
• Drie 'KaFra Towers' voor driehonderd Oekraïense vluchtelingen in Zevenbergen. Foto: Janssen Wuts Architecten
update rectificatie

Info-avond woontorens voor arbeidsmigranten aan Bulkweg

Nieuws 2.862 keer gelezen

TIEL • In de papieren versie van Het Kontakt van dinsdag 13 juni stond een verhaal over de informatieavond van KaFra Housing over de aan de Bulkweg 8 in Tiel-Oost te bouwen woontorens. Hierin werd vermeld dat wethouder Frank Groen een inleiding verzorgde en dat hij zou hebben gezegd dat de woontorens er komen, ondanks mogelijke toekomstige bezwaren. Dit klopt niet. Wethouder Groen was tijdens de informatieavond niet aanwezig. Wethouder Remco Dijkstra is portefeuillehouder voor dit dossier namens de gemeente Tiel. 

Aan de Bulkweg 8 in Tiel, tussen de Gamma en de Praxis waar nu tientallen grijze noodwoninkjes staan, wil KaFra Housing uit Venray vier ‘kleinschalige woontorens’ voor arbeidsmigranten realiseren. Vanavond (donderdag) is er in Hotel Van der Valk in Tiel een informatieavond. In mei vorig jaar bezorgde KaFra de eerste informatiebrief aan omwonenden en bedrijven over de herontwikkelingsideeën voor de locatie aan de Bulkweg. Nu het conceptplan af is, nodigt KaFra de omgeving uit voor een informatiebijeenkomst.

In Venray en en in Moerdijk zijn al dergelijke ‘KaFra Towers’ gerealiseeerd. Door in de bouw te voldoen aan aanbevelingen van de Commissie Roemer, wil KaFra zorgen voor moderne en fatsoenlijke huisvesting. 

24/7 beheer
Frank van Gool van KaFra Housing zegt op de website van het bedrijf: “In de gemeente Tiel werken veel internationale medewerkers die zorgen dat de supermarkten bevoorraad worden, dat pakketjes die we bestellen bezorgd worden, en dat de groenten en het fruit van het land gehaald wordt.

Werk waar geen Nederlanders meer voor te vinden zijn. De mensen die dit voor ons komen doen verdienen een fatsoenlijk thuis in de buurt van hun werk, inclusief voorlichting en 24/7 beheer. Met het project wil KaFra ook de druk op de lokale koop- en huurwoningen verlichten.”    

KFT Tiel
De KaFra Tower is de vierde generatie huisvesting van KaFra Housing. Het gaat volgens KaFra om een duurzaam, gasloos en herplaatsbare accommodatie met zonnepanelen en domoticasysteem om energieverbruik te besparen. De vier torens bestaan uit volledig ingerichte vierpersoons-appartementen met individuele slaapkamers, tweepersoonsstudio’s voor stellen, een beheerderstudio, receptie, en ontmoetings- en recreatieruimten.

Omgevingsvergunning
De buitenruimte zou een groene parkuitstraling krijgen, met plek voor sport- en spelvoorzieningen, parkeerplaatsen en een fietsenstalling. KaFra gaat na gesprekken met omwonenden en bedrijven een tijdelijke omgevingsvergunning voor tien jaar aanvragen.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app