Afbeelding
Foto: 123RF.com

Vier woontorens voor arbeidsmigranten?

Nieuws 1.434 keer gelezen

TIEL • Komen er aan de Bulkweg in Tiel op bedrijventerrein Latenstein inderdaad vier tijdelijke woontorens voor 350 0ost-Europese arbeidsmigranten? 

Omwonenden zijn afgelopen week over dit plan van bedrijf KaFra Housing ingelicht, maar wethouder Remco Dijkstra betwijfelt de haalbaarheid, zeker op korte termijn. En de omwonenden staan niet te juichen.

Wethouder Remco Dijkstra

Dijkstra snapt dat de aankondiging van grondeigenaar KaFra leidt tot vragen. Hij laat weten dat dit initiatief momenteel niet past in het bestemmingsplan. 

“Voor een wijziging van het bestemmingsplan is een besluit van de raad nodig, nadat er eerst een procedure is gevolgd waarbij bezwaar en beroep mogelijk zijn. Dat zou een lange juridische strijd kunnen betekenen.” 

Protesten

Vanwege protesten uit de buurt blokkeerde de gemeenteraad eerder een plan van uitzendorganisatie VDU om op het Kwadrantterrein in Tiel-West huisvesting voor buitenlandse arbeidskrachten te realiseren.

Kaders

De Tielse raad stelde onlangs kaders vast rond de huisvesting van internationale werknemers, zoals arbeidsmigranten tegenwoordig worden genoemd. Daarbij is ‘fatsoenlijke huisvesting’ een duidelijke wens. Voordeel van een huisvestingsconcentratie is dat de huidige, in kamers opgedeelde eengezinshuizen, die nu door arbeidsmigranten worden bewoond, weer beschikbaar komen voor woningzoekende Tielenaren. 

KaFra Housing 

Het plan van KaFra Housing behelst modulaire prefab woontorens van vier verdiepingen, die maximaal tien jaar blijven staan. Dergelijke onderkomens heeft het bedrijf ook in Venray en Zevenbergen. KaFra stelt dat de woontorens in ‘een groene parksetting’ komen en dat er 24/7 mensen op de locatie aanwezig zijn die zorgen voor service, beheer en begeleiding en fungeren als aanspreekpunt voor zowel bewoners als omwonenden. Tekst: Ellis Frans-Kapma

Ellis Frans-Kapma

Ellis Frans-Kapma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie