Muziek aan Bed in Ziekenhuis Rivierenland
Muziek aan Bed in Ziekenhuis Rivierenland Foto: Mariëlle Wahlbrinck

Muziek aan Bed verrast patiënten en personeel in Ziekenhuis Rivierenland

Human Interest 18 keer gelezen

TIEL  • Twee cellisten van Muziek aan Bed brachten op donderdag 30 juni voor het eerst live muziek naar patiënten en het zorgpersoneel in Ziekenhuis Rivierenland. 

Muziek aan Bed is een landelijke stichting met een missie: impact vergroten van live muziek in de zorg. Een team van achttien professionele cellisten, verspreid door Nederland, brengt door live muziek afleiding, troost en positieve energie naar zo’n 30 ziekenhuizen en zorginstellingen. Ze lopen van kamer naar kamer en brengen een muzikaal cadeautje dat helemaal toegespitst is op de noodzaak van het moment. Heeft iemand een rustige melodie nodig om te ontspannen voor een operatie, dan spelen ze Vivaldi. Wil iemand juist meer energie, dan klinkt er Happy van Pharrel Williams. 

In Tiel speelden cellisten Tjakina Oosting en Eva van Schaik uit het brede repertoire van Muziek aan Bed en zorgden voor vrolijkheid, geraaktheid en ook af en toe een traan. Wendy Bosboom, lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland, is enthousiast: “Ik heb een stukje meegelopen op de afdeling Oncologische Dagbehandeling en op de afdeling Kind & Jeugd. Het is in één woord ontroerend om te zien wat er gebeurt als Muziek aan Bed speelt. Als ziekenhuis wil je natuurlijk dat je patiënten bij hun gevoel kunnen komen en op deze manier is de weg naar gevoel makkelijker. Mooi ook dat de cellisten in kunnen spelen op elk individu. Dat maakt ze extra bijzonder.”

“Het woord ‘kippenvel’ valt regelmatig op deze dag”, merkt Mariëlle Wahlbrinck van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. Dankzij de Stichting introduceert Muziek aan Bed zich in Tiel. Wahlbrinck zag de cellisten aan het werk op sociale media en vond dat ook in Tiel zo een bijzonder bezoek goed kon gebruiken. “Het is een muzikaal infuus,” vertelt ze vrolijk. “Een medicijn zonder een pilletje. Muziek raakt alle harten. Niet alleen van de patiënten, ook van de collega’s.”

Het kennismakingsoptreden van Muziek aan Bed in Tiel is aangeboden door Stichting Muziek aan Bed. Meer informatie: www.muziekaanbed.nl.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie