deelnemers Betuwse Fietsvierdaagse
deelnemers Betuwse Fietsvierdaagse Foto: Dick Grendel

Betuwse Fietsvierdaagse

donderdag 9 mei 2024 8:30 tot zondag 12 mei 17:00

08:30-17:00, Kerk-Avezaath, dorpshuis De Avezathen. 37ste Betuwse Fietsvierdaagse 9 t/m 12 mei. Start donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, 8.30 u. tot 11.00 uur bij dorpshuis De Avezathen, Daver 46, 4012BC Kerk-Avezaath.

Keuze uit vier verschillende afstanden: 25, 40, 60 of 80 km. 

De deelnemers fietsen vier dagen door het gevarieerde Betuwse landschap, boomgaarden, wijngaarden, historische stadjes en landgoederen. Men maakt kennis met de vier (grote) rivieren Waal, Rijn, Maas en Linge. Vanaf de dijken kan men genieten van prachtige vergezichten en uitgestrekte uiterwaarden. 

Voorinschrijving

Fietsliefhebbers kunnen zich nu al met korting online inschrijven via www.betuwsefietsvierdaagse.nl 

Bij voorinschrijven bedragen de inschrijfkosten €10,-  voor deelnemers vanaf 13 jaar (normale prijs €12,-). Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen.

De voorinschrijving sluit op 3 mei.

Als men niet over internet beschikt dan kan men de nieuwe “Brochure 2024” met aangehecht inschrijfformulier aanvragen via het secretariaat: 0344 681902/681663.

Tijdens de fietsvierdaagse zijn er ook dagkaarten verkrijgbaar; deelnemers vanaf 13 jaar betalen €5,- en kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Routes

Donderdag 9 mei  (1e dag)  Groot Burenroute 

Alle deelnemers komen in Echteld en de meesten komen in Lienden. De lange afstandsrijders steken bij Rhenen de Rijn over en de 80-km-rijderskomen zelfs langs Wageningen. Op de terugweg komen de meeste deelnemers langs Ochten. Bij terugkeer in Kerk-Avezaath komt u langs de jaarlijkse Creatieve Markt met tentoonstelling in de sfeervolle Lambertuskerk.

Vrijdag 10 mei (2e dag)  Lingeroute

Men volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland, en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy. Tot slot komt men in Buren, het Oranjestadje met o.a. vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje.

Zaterdag 11 mei  (3e dag)  Neerijnenroute/Bommelerwaardroute

Er zijn nog wat onzekerheden bij de 25 en 40 km-route i.v.m. werkzaamheden aan de Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. Zeker is dat alle fietsers door het natuurgebied “De Steendert” bij Ophemert komen. De 60 en 80 km-rijders steken bij Zaltbommel de Waal over en gaan door de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Bij Beneden Leeuwen steken we nogmaals de Waal over om terug te keren naar de Betuwe.

Zondag 12 mei  (4e dag) West-Betuweroute/ Hollandse Waterlinieroute

Op de laatste dag fietst men naar Beusichem en Culemborg. De lange routes gaan over de Lekdijk naar Hagestein en de 80km-route komt langs het Merwedekanaal. Op de terugweg volgt men de Diefdijk en ziet men Landgoed Mariënwaerdt, ditmaal vanaf de noordzijde.

Informatie

Start- en finishplaats: dorpshuis “De Avezathen”, Daver 46, 4012 BC Kerk-Avezaath (A15 afslag 32). Er wordt  dagelijks gestart tussen 8.30 u. en 11.00 u. Men kan finishen tot 17.00 u.

Voor meer informatie zie www.betuwsefietsvierdaagse.nl en facebookpagina Betuwse Fietsvierdaagse.

tel. 0344 681902/681663.