Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Funky Bluetooth ft. Leon10

zondag 7 april 2024 15:00

15:00, Tiel, huiskamer van De Beurs. Sessieband Funky Bluetooth ft. Leon10 & special guest Nippy Noya zorgen op zondag 7 april in de huiskamer van De Beurs voor latin, soul een funk. 

De inmiddels 78-jarige Nippy Noya is een legendarische, Nederlandse allround-percussionist van Japans- Indonesische komaf. Hij is de zoon van de Japanse taiko-drummer Fusao San Nakato. 

Nippy Noya woont sinds 1951 in Nederland en is vooral bekend als congaspeler van Massada. Van 1975 tot 2016 versterkte hij de percussiesectie van deze latin-rockband; eerst als gastmuzikant en de laatste tien jaar als vast lid. 

Ook werkte hij met tal van artiesten uit binnen- en buitenland, onder wie Rob de Nijs, Jan Akkerman, JJ Cale, Golden Earring en Rosa King. Met de Duitse rocksteer Udo Lindenberg ging Noya tien jaar geleden op tournee. Hij speelde mee op ruim tweehonderd albums van allerlei genres en gaf op het conservatorium van Enschede ruim twintig jaar les in percussie een improvisatie.

De band Funky Bluetooth ft. Leon10 wordt gevormd door: Leontien Reijmers (zang), bekend van de Oscar Benton Blues band, Emanuel Assies (gitaar), bekend van Anouk, Fready Anindjola (toetsen), bekend van Massada, Danny Liku (bas) en Joshua Pesulima (drums).