Afbeelding
Foto: 123RF.com

Logopedisten in Parkinson Café Tiel

maandag 5 juni 2023 19:00

19:00, Tiel, Predikbroedersweg 14. Op maandag 5 juni zullen logopedisten Angelique Reijs (Stichting Zorgcentra Rivierenland) en Patricia Brink (Ziekenhuis Rivierenland) een presentatie geven over klachten op het gebied van communicatie en slikken bij de ziekte van Parkinson/parkinsonisme in wijkcentrum Westroyen. 

Logopedisten

Angelique Reijs en Patricia Brink zijn beiden aangesloten bij ParkinsonNet en zij zien veel mensen met de ziekte van Parkinson/parkinsonisme. Door een goede samenwerking binnen dit netwerk wordt gestreefd naar een optimale zorg voor deze mensen. 

Het doel van logopedie bij mensen met de ziekte van Parkinson/parkinsonisme is om de communicatie met de mensen om hen heen zo optimaal mogelijk te houden en om het eten en drinken veilig en prettig te laten verlopen. Tijdens deze avond worden kunnen vragen worden gesteld en ervaringen worden gedeeld.

Communicatie en slikken

De logopedisten vertellen over hun werk en wanneer en waarom het goed is om als persoon met de ziekte van Parkinson/parkinsonisme samen met zijn/haar naaste naar de logopedist te gaan. 

De logopedisten zullen vertellen over:

- Hoe Parkinson(isme) de communicatie kan beïnvloeden.
- Hoe Parkinson(isme) het kauwen en slikken kan beïnvloeden.
- Hoe de behandeling van communicatieproblemen eruitziet.
- Hoe de behandeling van het slikken (inclusief speekselverlies) en het kauwen eruitziet.

De zaal van het wijkcentrum aan de Predikbroedersweg 14 te Tiel is open vanaf 19.00 uur. De presentatie start om 19.30 uur. Voor meer informatie: info@parkinsoncafetiel.nl of bel/WhatsApp Ton den Hertog: 06-24378007.