Zeilen om de Ferdinand Habets Trofee
Zeilen om de Ferdinand Habets Trofee Foto: Pieter de Vries

Zeilwedstrijd bij het Eiland van Maurik

zondag 4 juni 2023 8:30

08:30, Maurik, Rijnbandijk 40. Zeilers kunnen zondag 4 juni meedoen aan een wedstrijd op de plassen bij Maurik. Het zijn open wedstrijden, dus iedereen kan meedoen.

De wedstrijden worden gehouden in twee klassen: open boten en kajuitboten. De schepen worden bij inschrijving gemeten en krijgen een handicap volgens de SW-waarden. Deze zeilregatta heeft een jarenlange traditie, waarin het recreatieve karakter voorop staat.

Met deze wedstrijden wil de watersportvereniging Maurik het zeilen stimuleren voor alle leeftijdsgroepen. Dat is een van de redenen waarom er geen inschrijfgeld van deelnemers wordt gevraagd en koffie en lunch gratis worden aangeboden. Naast gezelligheid staat ook veiligheid voorop, reden waarom in open boten een reddingvest verplicht is.

De inschrijving is tussen 08.30 en 10.00 uur in het clubschip, Rijnbandijk 40, 4021 GH in Maurik. Na de uitleg van wedstrijdbanen en -reglement begint de eerste ronde om 11.00 uur. Na de lunch start de tweede ronde om 14.30 uur. Rond 16.00 ontvangen de prijswinnaars de Ferdinand Habets Bokaal, genoemd naar een overleden clublid.

Meer informatie: wvmaurik.nl of 06-16787501