Afbeelding
Foto: 123RF.com

Betuwse Tuinenroute met kunst van Marco Käller

zaterdag 10 juni 2023 10:00 tot 17:00

10:00-17:00 uur, Maurik, Essenbos 5. Tijdens de Betuwse Tuinenroute op 10 en 11 juni zijn diverse bijzondere tuinen te bewonderen. In een tuin in Maurik is kunst te aanschouwen van kunstenaar Marco Käller.

De tuin van Axel en Louisanne in Maurik is afwisselend een prachtig aangelegde tuin met bloeiende perken en een spannend landschap met water, struikgewas en vogelbosjes. Tijdens de Betuwse Tuinenroute kan iedereen deze mooie tuin te bewonderen. Het wordt dubbel genieten, want kunstenaar Marco Käller exposeert er zijn beelden en reliëfs. Een uitgelezen kans de kunstwerken te bekijken in het groen en bij het water.

Kunstenaar Marco Käller vindt zijn inspiratie op en bij de zoete en zoute zee. Hij legt korte momenten en fragiele dingen voor lang vast in materiaal dat de tijd trotseert. Beelden in robuust roodbruin geoxideerd Cortenstaal of ruig geslepen Inox.

Stuk voor stuk monumenten voor kwetsbaar leven, zeer fijn gesneden en met vuur gesmeed. Veel van die beelden associëren met natuur en passen daardoor als vanzelfsprekend in de tuin van Louisanne en Axel.

De tuin in Maurik is op 10 en 11 juni geopend van 10.00-17.00 uur aan de Essenbos 5.
Meer over de Betuwse Tuinenroute: www.betuwsetuinenroute.nl. Meer over het werk van Marco Käller: www.kaller.nl.