Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Struinwandeling Dreumelsewaard met wandelcoach Ton Lammers

woensdag 8 februari 2023 11:00 t/m 15:00

11:00-15:00 uur, Dreumelsewaard, Tiel. Elke tweede woensdag van de maand wordt er een struinwandeling georganiseerd in de Dreumelsewaard. Op woensdag 8 februari rond 11.00 uur start een wandeling van 9 km.  

Rustgevend
Een half uur per dag wandelen is goed voor de mens. Het zorgt onder andere voor een regelmatige bloedsuikergehalte. Zo kan diabetes type 2 of ouderdomssuiker worden voorkomen. Het wandelen door groen gebied, bos of uiterwaarden is tevens rustgevend. Dat werkt de hele dag door.

Pont Tiel-Wamel
De wandeling start om 11.00 uur vanaf de pont Tiel-Wamel aan de kant van Wamel door de uiterwaarden naar het westen. De waterstanden zijn de afgelopen en komende dagen fors dalend. Het waterniveau in de Waal is ten opzichte van het hoogste niveau afgelopen weken al weer ruim twee meter gedaald. Er wordt ook niet veel regen verwacht. Alles is goed bereikbaar.

De struintocht gaat rond de Vonkerplas. Er wordt regelmatig stil gestaan om iets te bekijken, beluisteren, voelen of te proeven. De wandeling kan drie a vier uur duren. Het is verstandig om een zitmatje en eigen lunch mee te nemen. 

Aanmelding
Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan bij haptonomisch- en wandelcoach Ton Lammers, 06 40585920 of via de mail ton.lammers@gmail.com.. De wandeling is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage van maximaal vijf euro wordt op prijs gesteld.