De avond is ongemak
De avond is ongemak Foto: Raymond van Olphen

De avond is ongemak – Jip en Imke Smit e.a.

vrijdag 8 december 2023 20:00 tot 21:00

20:00-21:00, Tiel, Agnietenhof. Door de ogen van jongste zus Jas, gespeeld door Jip Smit, zien we hoe een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. De ouders zijn verlamd door verdriet en merken niet dat hun dochter langzaam ontspoort. Zwevend in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, neemt Jas je mee in haar hoofd. De bezoeker is getuige van haar worstelingen en schuldgevoelens en van ontroerende gesprekken met haar overleden broer, die wordt gespeeld door Jips tweelingzus Imke Smit. 

‘De avond is ongemak’ is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. Elke zin is een klein kunstwerkje. Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers, twee van de meest talentvolle theatermakers van dit moment, maken er een hartverscheurende en ontroerende voorstelling van over dood, rouw en schuldgevoel. 

Reserveren en informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673500.