• Havenkoor Deining in Valentijnshof.
• Havenkoor Deining in Valentijnshof. Foto: Aangeleverd

Havenkoor Deining

zondag 10 december 2023 15:00

15:00, Beusichem, Gasterij De Bruine Kip. Havenkoor Deining sluit het jaar af met nog één optreden op zondagmiddag 10 december om 15.00 uur in Gasterij De Bruine Kip in Beusichem. De toegang is gratis.

In dit jaar werden door het koor in veel verzorgingstehuizen in en rond Culemborg optredens gegeven. 

De optredens in het verzorgingstehuis “Huis ter Leede” in Leerdam werden mogelijk gemaakt door Volgers Tandprothetiek uit Leerdam. In Culemborg in Het Beatrix kon opgetreden worden dankzij Tandtechnisch Laboratorium J.M. Volgers. 

Nummers van nu
Ouderen veranderen, dus ook Havenkoor Deining gaat met de tijd mee in de repertoire keuze. Naast de oude bekende Hollandse meedeiners, staan ook nummers op het programma van nu.

Breed repertoire
Het koor heeft een breed repertoire van de jaren 60, 70 tot nu. Denk aan BZN, Ferrari, Goombay dance band, John Denver, Jan Smit enz. Er is een overeenkomst: alle nummers moeten met water te maken hebben.

In de corona periode is het koor veel leden kwijtgeraakt, om diverse redenen. Maar het tij is gelukkig gekeerd, want het koor is gegroeid naar 45 leden, plus de zes koppige begeleidingsband. 

Nieuwe zangers of zangeressen
Onder de leiding van dirigent Nico Horstink vinden de leden het iedere maandag een feest om naar de repetitie te gaan. Er is nog steeds plaats voor nieuwe zangers of zangeressen.

Gasterij De Bruine Kip, tegenover recreatiegebied De Meent, Klassenburgerstraat 18, in Beusichem.