Overweldigend, leven met wat je niet in de hand hebt-vr 1 dec. 20.00 uur Dominicuskerk Tiel
Overweldigend, leven met wat je niet in de hand hebt-vr 1 dec. 20.00 uur Dominicuskerk Tiel Foto: eigen archief Frits de Lange

Overweldigend, leven met wat je niet in de hand hebt- Frits de Lange

vrijdag 1 december 2023 20:00 tot 22:00

20:00, Tiel, St. Walburgkerkpad 3. Vrijdagavond 1 december brengt Frits de Lange, onderzoeker, schrijver en spreker, zijn programma ‘Overweldigend, leven met wat je niet in de hand hebt’, voor Walburg Inspireert in de Dominicuskerk in Tiel. Hoe kun je van het leven blijven houden als je de greep erop hebt verloren, dat is de vraag die centraal staat deze avond rondom zijn gelijknamige boek ‘Overweldigend’. Muzikale medewerking  van Eessa Frieman.

Kunnen we vandaag een nieuwe religieuze houding vinden tegenover dat wat aan onze greep ontsnapt? Hoe komen we weer in cadans met onszelf, met elkaar, met de natuur? Kunnen we ook dansen met God? Heeft God de wereld dan wél in de hand? 

Heel toepasselijk in deze tijd van oorlog en klimaatproblematiek. Prikkelende inspirerende teksten en zorgvuldig gekozen liedjes van Maarten van Roozendaal tot De D?k, van Nick Cave tot Leonard Cohen, gezongen door Eessa Frieman, brengen de inhoud van het boek ‘Overweldigend’ dichterb? deze avond. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en informeel nagesprek. Met boekverkoop en signeersessie bij de boekentafel van Boekhandel Arentsen en Tomey.

Over Frits de Lange

Frits de Lange is onderzoeker, schrijver en spreker. Van 1997-2021 was hij hoogleraar Ethiek aan de PThU in Groningen. Tevens is hij (sinds 2009) Buitengewoon Hoogleraar Systematische Theologie en Ecclesiologie aan de Faculteit Godgeleerdheid van de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika). Eerder verschenen van hem Heilige onrust en Eindelijk volwassen. Meer info: www.fritsdelange.nl

Over Walburg Inspireert

Walburg Inspireert is een nieuw initiatief van de H.Suitbertusparochie in Tiel e.o. Walburg Inspireert is voor iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging, die zoekt naar nieuwe of andere wegen van geloof en inspiratie in het leven. Walburg Inspireert biedt een breed en verfrissend programma rond inspiratie en (christelijke) spiritualiteit waarin ook maatschappelijke thema’s onderdak krijgen. Zie ook: www.walburginspireert.nl  

Praktische informatie

Datum: vrijdag 1 december 2023

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur

Locatie: Walburg Inspireert, Dominicuskerk, St. Walburgkerkpad 3 in Tiel

Kaarten: € 7,50 incl. consumptie Reserveren: info@walburginspireert.nl

Info:  www.walburginspireert.nl