Renée Coralie van Beek
Renée Coralie van Beek Foto: Inigo Garayo

Hosseini

zaterdag 25 november 2023 20:00 tot 21:00

20:00-21:00, Tiel, Agnietenhof. Een voorstelling over innerlijke kracht en vechten voor je geliefde Wat doe je als je geliefde hier niet mag zijn? In ‘Hosseini’ zien we het aangrijpende en bijzondere verhaal van theatermaker Renée Coralie van Beek. In de noodopvang van Leiden ontmoet zij tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub Hosseini. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop. Ze worden verliefd en zij raakt zwanger. Tegelijk wordt Ayoubs asielaanvraag afgewezen en hij belandt in de illegaliteit. Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is? ‘Hosseini’ toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie. Over waarom Ayoub niet mocht blijven. Maar boven alles is het een verhaal dat je niet in de krant leest. Want als je het gordijn van de vluchtelingenproblematiek wegschuift, wordt het steeds kouder. Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Men bepaald zelf wat men betaalt. Reserveren en informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673500.