Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Renée van Beek

donderdag 23 november 2023 20:30

20:30, Beusichem, Theater Heerenlogement. Renée van Beek is op donderdag 23 november te zien in Theater Heerenlogement met: Hosseini, Hoop in een uitzichtloze situatie.

Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is? De voorstelling Hosseini is een aangrijpend autobiografisch portret van Renée Coralie van Beek. 

Ontmoeting met Afghaanse vluchteling
De maatschappelijk geëngageerde theatermaker en actrice ontmoet in de noodopvang van Leiden tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen elke verwachting in zwanger.

Verliefdheid en asielprocedure
Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoubs asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit. Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.
Hosseini is een voorstelling die niemand onbewogen zal laten. ‘Een zeldzaam geëngageerde voorstelling die wanhoop laat zien, maar ook de power heeft van innerlijke kracht.’ — Theaterkrant

Dit is een STIP-voorstelling: men betaalt wat men wil/kan missen, minimum bedrag 2,50 euro per kaartje.

Kaarten reserveren: www.theaterheerenlogement.nl