Afbeelding
Foto: ingimage

’t Nut van ’t Algemeen: boeiende avond met Chris van Esterik

woensdag 28 september 2022 20:00

20.00, Buren, De Prinsenhof. Woensdagavond 28 september aanvang 20:00 uur in “de Prinsenhof” in Buren presenteert het Nut van ’t Algemeen een lezing van de heer Chris van Esterik, die sinds 2017 weer woonachtig is in onze mooie Betuwe.

Hij zal ons gaan vertellen over zijn journalistieke leven en zijn boeken. Ook zal hij ons deelgenoot maken van zijn Betuwse belevenissen.  Hij is geboren op 17 december 1949 in het Betuwse dorp Ingen en werd na zijn studie in Amsterdam, journalist en schrijver van non-fictieboeken. Schreef samen met Joop van Thijn in 1984 een biografie over PVDA-politicus Jaap Burger, “Een leven lang dwars”. Hij vertrok in 1986 naar Wenen als buitenland-correspondent van NRC Handelsblad; maakte daar een avondvullende documentaire over Adolf Hitler en de stad Wenen. 

Chris van Esterik heeft een boeiende en veelzijdige carrière achter zich liggen. Een speciale plaats in zijn werk neemt de triologie in, waarvan het laatste deel in september 2016 is verschenen. Deel 1 verscheen in 2003 onder de titel “Een jongen van het dorp: Honderd jaar Ingen, een dorp in de Betuwe”. Dit is slechts een greep van alles wat Chris van Esterik in zijn loopbaan gedaan heeft. Hijzelf kan u daar alles over vertellen.

Leden gratis, niet-leden betalen € 5,00 incl. een kopje koffie of thee.