Afbeelding
Foto: aangeleverd

Agnieszka Pojedynska exposeert in Agatha Kapel

zondag 21 augustus 2022 11:00 tot 17:00

11:00, Agatha Kapel, Kapel-Avezaath. Agnieszka Pojedynska exposeert op 13, 14, 20 en 21 augustus in de Agatha Kapel in Kapel-Avezaath. Haar aquarellen zijn een poging om de delicatesse van een landschap en de schoonheid van alledaagse voorwerpen vast te leggen. In de werken zijn Nederlandse accenten te zien. De Delftse vazen die ze op de antiekbeurs kocht waren ook een inspiratie voor haar.
Agnieszka heeft vrienden in Nederland en bezocht ons land. Ze verbaasde zich over de schoonheid van de natuur, monumenten en artistieke prestatie. Maar vooral boeide haar de gevoeligheid van de bewoners die met grote gevoeligheid en toewijding zorg dragen voor de uitstraling van hun steden en huizen. Ze heeft veel respect voor zo’n schoonheidsgevoelig publiek. Ze werd geboren in Kalisz, Polen - de oudste, gedocumenteerde stad in Polen. In de jaren 1998-2003 studeerde ze aan de Academie voor Schone Kunsten in Poznan en behaalde daar haar diploma.In de jaren 2003-2005 was ze docent schilderen en tekenen aan de Secondary School of Arts in Kalisz. Momenteel is zij tekenleraar in Warschau. Zij exposeerde diverse malen in Polen en nu voor de eerste maal in Nederland.