De Heesseltsche uiterwaarden in bloei
De Heesseltsche uiterwaarden in bloei Foto: Pieta van het Hoofd

Plantenexcursie in Heesseltsche uiterwaarden

zaterdag 13 augustus 2022 14:00

14.00, Heesselt, Waalbandijk. Op zaterdag 13 augustus organiseert IVN West-Betuwe twee publieksexcursies in de Heesseltsche uiterwaarden. ’s Middags is de natuurwandeling gericht op planten. ’s Avonds staan de vogels centraal. Iedereen is welkom.

Vroeger werd er klei gewonnen in de Heesseltsche uiterwaarden. Daarna is het gebied voor de landbouw gebruikt. Drie jaar geleden zijn deze uiterwaarden omgevormd tot een prachtig gebied met veel meer ruimte voor de rivier en de natuur. De leden van de Vogelwerkgroep en de Plantenwerk-groep van IVN West-Betuwe inventariseren hier wat er leeft en groeit. Welke planten ontwikkelen zich op de hogere en op de lagere plekken? Hoe ziet het gebied eruit, nadat het vorig jaar zomer onder water heeft gestaan? Welke vogels profiteren van dit gebied? Kortom, hoe gaat het nu met de natuur in deze uiterwaarden?

De natuurgidsen laten het deelnemers graag zien en horen. In twee groepen kunnen deelnemers de Heesseltsche uiterwaarden ervaren: de ene groep richt zich vooral op de vogels en de andere groep op de planten. Natuurlijk komen andere natuuronderwerpen ook aan bod.

Praktische informatie

•        Beide excursies zijn op zaterdag 13 augustus en duren allebei ca. 2 uur. De plantenexcursie begint is om 14.00 uur. De vogelexcursie start om 19.00 uur

.•        De excursie begint op de parkeerplaats ter hoogte van Waalbandijk 104 in Heesselt

.•        Je kunt je aanmelden via pietaton@outlook.com onder vermelding van je naam en je keuze voor vogels of planten.

•        Deelname aan de excursie is gratis

.•        De wandelpaden in de Heesseltsche uiterwaarden zijn ongelijkmatig en niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen

.•        Advies: een lange broek met sokken erover en lange mouwen (tegen teken en muggen) en goede wandelschoenen.

Meer informatie over natuurorganisatie IVN West-Betuwe en haar activiteiten staat op www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe

Locatie