High tea
High tea Foto: 123RF.com

Een authentieke oudhollandse theekamer: De Rode Held in Buren

Algemeen 1.069 keer gelezen

BUREN • In het pittoreske Buren is een nieuwe theekamer geopend genaamd ‘De Rode Held’. De theekamer is opgericht door Wilco Versloot en Rinze van der Woude. Na het proefdraaien in december zijn ze inmiddels al een paar maanden open. 

Wilco vertelt; “We wilden graag kijken of het concept aan zou slaan en past bij onze eigen wensen.” De Rode Held is opgericht door Wilco Versloot en Rinze van der Woude, die beiden een passie hebben voor oude interieurs en het verzorgen van bijzondere ervaringen voor hun gasten. 

Authentiek interieur

De theekamer biedt dan ook een authentieke oudhollandse en sfeervolle omgeving waarin de gasten zich kunnen wanen in grootmoeders tijd. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van alledag en tot rust te komen. Alles wordt geserveerd in sierlijke kopjes en op elegante schaaltjes met gouden randjes uit dezelfde tijd. 

Volgens Rinze geven mensen ook echt aan “even lekker te kunnen onthaasten en te genieten van alles wat er te zien is”. Het hele pand inclusief haar prachtige trapgevel en ooievaarsnest op de schoorsteen, ademt nostalgie.

De gasten kunnen genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers, maar natuurlijk ook van een heerlijke high tea met zoete hapjes en een selectie van meer dan twintig bijzondere theesoorten. De Rode Held is beschikbaar voor zowel individuele gasten als groepen. 

De ruimte kan gereserveerd worden voor een high tea van een uur voor zes tot elf personen, eventueel met een verlenging van een uur. Rinze vult aan; “het is natuurlijk erg leuk voor een verjaardag of babyshower, maar ook voor een vergadering of persoonlijk afscheid leent de ruimte zich uitstekend!”

Een mooie locatie

De theekamer is gelegen in het hart van de Betuwe, een prachtige streek bekend om haar fruitboomgaarden en pittoreske dorpjes en stadjes. Buren is zo’n historisch stadje dat bekend staat om haar mooie straatjes, oude huizen en gezellige sfeer. “Dat is ook precies wat we willen delen met al haar bewoners en bezoekers”, vertelt Wilco. 

De Rode Held sluit met haar speciale openingstijden dan ook aan bij evenementen in en rond Buren. Rinze: “Wij voelen ons enorm bevoorrecht dat we hier kunnen wonen en delen dit graag met anderen”. Daarom opent De Rode Held bijvoorbeeld ook haar deuren tijdens de museumnacht van Buren op 25 maart en tijdens de nationale monumentendagen op 9 en 10 september.

Wilco en Rinze zijn trots op hun nieuwe theekamer en nodigen iedereen uit om langs te komen en te genieten van een heerlijke high tea in een unieke omgeving. Voor meer informatie, de speciale openingstijden en reserveringen kunt u terecht op de website www.derodeheld.com of op de bekende sociale mediakanalen via @derodeheld.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden