Afbeelding

Gelderse sportscholen het best beoordeeld

Algemeen 438 keer gelezen

RIVIERENLAND • Sportfanaten opgelet: in Gelderland vind je de best beoordeelde sportscholen. Met een gemiddelde review van 4,61 van de 5 scoort de provincie landelijk het hoogst. 

Ook zit de reisafstand voor deze sportscholen met een sportschool per 9,4 km² onder het gemiddelde, namelijk een sportschool per 10,2 km². Dit en meer blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius naar sportscholen in Nederland.

Het onderzoek is gebaseerd op 4.400 sportscholen in Nederland die in 2023 geregistreerd staan op Google Maps.
Gemeenten met de meeste sportscholen per km² Culemborg en Tiel hebben de hoogste sportschooldichtheid van Gelderland met een fitnessmogelijkheid voor elke 1,7 km². Ook Westervoort scoort goed (1,8 km²).

Hoogste beoordeling

Culemborg heeft het best beoordeelde fitnessaanbod. In totaal werden in Gelderland maar liefst 19.100 reviews geanalyseerd. Uit de review-analyse blijkt dat Culemborg niet alleen hoog scoort op sportschooldichtheid, maar dat deze sportscholen ook het hoogst beoordeeld worden.

Hieronder zie je de top 3 van Gelderse gemeenten:
Culemborg (gemiddelde score van 4,8 uit 5)
Westervoort (gemiddelde score van 4,7)
Tiel (gemiddelde score van 4,6)

Regionale verschillen in openingstijden

De tijden om te sporten zijn beperkt in Gelderland: je kan hier ‘maar’ 10,5 uur terecht voor een workout. In Limburg zijn de ruimste openingstijden van Nederland: 13 uur en 8 minuten per dag.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie