• De kinderen mogen namelijk zelf keuzes maken in wat ze eten, welke sport ze beoefenen en hoe ze bewegen.
• De kinderen mogen namelijk zelf keuzes maken in wat ze eten, welke sport ze beoefenen en hoe ze bewegen. Foto: Montessori Tiel

Montessori Tiel midden in de samenleving

Algemeen 948 keer gelezen

TIEL • Van 20 tot en met 24 maart is het de Week van Openbare Scholen. Deze week staat in het teken van activiteiten die raakvlakken hebben met de kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. De Montessori Tiel trapt de week af met de kernwaarde ontmoeting. Hiermee wil de school laten zien dat zij midden in de samenleving staat. 

Opa’s en oma’s zijn uitgenodigd om een lekkere pannenkoek te eten of een spelletje te doen. De pannenkoeken zijn door de kinderen zelf gebakken en past bij het motto van de school: Leer mij het zelf te doen! Verder zijn er kaarten gemaakt voor eenzame ouderen die in de buurt wonen. De groepen 5 tot en met 8 brengen een bezoek aan Zinder, het culturele hart in het centrum van Tiel. Met deze activiteiten stimuleert Montessori Tiel het contact met de buurt en de wereld.

Projectdag
Om de week goed af te sluiten organiseert de school een projectdag, met als thema ‘Lekker in je vel!’ Dit thema sluit goed aan bij de kernwaarden gelijkwaardigheid en vrijheid. Er wordt gezamenlijk ontbeten, bewogen en er worden gastlessen gegeven over gezondheid en voeding.

Positief gewaardeerd
Bij alle activiteiten worden onderlinge verschillen positief gewaardeerd. De kinderen mogen namelijk zelf keuzes maken in wat ze eten, welke sport ze beoefenen en hoe ze bewegen. Volgens Montessori Tiel wordt het een prachtige week vol mooie en leerzame momenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden