•  Veel inwoners genieten dagelijks van het Hertenkamp.
• Veel inwoners genieten dagelijks van het Hertenkamp. Foto: Rob Zantinge

Damherten verdwijnen uit Hertenkamp Tiel

Algemeen 543 keer gelezen

TIEL • De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil het houden van damherten in hertenkampen verbieden. Burgemeester en wethouders van Tiel vragen de minister in een brief om zijn besluit in te trekken.

Wethouder Erika Spil: “We vragen de minister om zijn besluit nog eens goed te overwegen. We vinden het onbegrijpelijk dat deze dieren wel in dierentuinen gehouden mogen worden, maar niet in hertenkampen. Het Hertenkamp in onze stad biedt de damherten goede leefomstandigheden. 

Net zo onbegrijpelijk is het dat dieren zoals kamelen en alpaca’s wel gehouden mogen worden. Ook zij zijn van nature andere leefomstandigheden gewend. Maar zij zijn net als damherten gewend aan het leven in een hertenkamp. Het besluit van de Minister betekent dat damherten verdwijnen uit de hertenkampen. Hierdoor bestaat de kans dat het Hertenkamp op termijn niet meer bestaat.”

Sociale en maatschappelijke functie
Dat wil het college van de gemeente Tiel voorkomen. Het Hertenkamp is beeldbepalend voor de stad. En het heeft een belangrijke sociale en maatschappelijke functie. Wethouder Spil: “Sinds 1968 hebben ontelbaar veel kinderen het gedrag van dieren leren kennen. Veel inwoners genieten dagelijks van het Hertenkamp. Laat de damherten blijven voor het behoud van het Hertenkamp voor toekomstige generaties.“

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie