• Oldtimerliefhebbers bekijken tijdens de vorige Betuwse Fruitrally een Austin 'special'.
• Oldtimerliefhebbers bekijken tijdens de vorige Betuwse Fruitrally een Austin 'special'. Foto: Rob Zantinge

Betuwse Fruitrally met Cars&Coffee op zondag 7 mei

Algemeen 482 keer gelezen

TIEL • De Betuwse Fruitrally vindt dit jaar opnieuw plaats vanuit hartje Tiel, op zondag 7 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Vorig jaar deden aan de rally zo’n 150 oldtimers, klassieke auto’s en bijzondere voertuigen mee. De organisatie, de Werkgroep Betuwse Fruitrally, wil er opnieuw een gezellig evenement van maken met een grote variëteit aan motorrijtuigen. 

De opzet is vergelijkbaar met eerdere jaren. Zo is er ‘s morgens een Cars&Coffee, waarbij liefhebbers van klassieke en bijzondere motorrijtuigen elkaar ontmoeten en elkaars auto’s bekijken. 

Rond het middaguur start de rally, waarbij de deelnemers de keuze hebben tussen twee afstanden: de tourafstand (40 kilometer) en de sportafstand (70 kilometer). Beide routes voeren de bestuurders door de Betuwe. 

Jurering
Deelnemers kunnen zich daarnaast opgeven voor de jurering van hun auto. De auto’s worden beoordeeld in drie verschillende klassen: oldtimers, bijzondere auto’s en cabriolets.

De deelnemers worden uiterlijk om 16.00 uur terug verwacht voor de prijsuitreiking. Daarna kan een ieder verder genieten van de auto’s, de koopzondag en de horecagelegenheden.

Aanmelden
Aanmelden voor de rally is noodzakelijk, aangezien in het voetgangersgebied een beperkt aantal auto’s kan worden geparkeerd. Deelname aan de Betuwse Fruitrally kost 20 euro. Na aanmelding volgt enkele weken voor het evenement de laatste informatie.

De Betuwse Fruitrally is ook te volgen via Facebook; https://www.facebook.com/betuwsefruitrally/?locale=nl_NL

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie