• The Charlestown Jazzband bestaat inmiddels zo'n 55 jaar.
• The Charlestown Jazzband bestaat inmiddels zo'n 55 jaar. Foto: aangeleverd

The Charlestown Jazzband naar de Prinsenhof

Algemeen 366 keer gelezen

BUREN • The Charlestown Jazzband (CTJB) uit Nijmegen, de stad waar Keizer Karel de Grote rond 777 woonde, speelt op zondag 12 februari van 14.00 tot 17.00 uur in de Prinsenhof in Buren. 

De band werd opgericht in 1968. In de loop der jaren onderging het gezelschap enkele wijzigingen ondergaan, maar het hoge muzikale niveau werd behouden. Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de CTJB toegankelijk voor veel jazzliefhebbers en mede daardoor veel gevraagd in binnen- en buitenland. De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek. Een en ander wordt gelardeerd met plezier en humor. 

In diverse landen
Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw speelde de band in Italië, Oostenrijk, Brunei en Noorwegen. Recentelijk ook in Zwitserland, Denemarken en Engeland en niet te vergeten Duitsland en Mallorca, Madeira, België en - sinds 2018 - ook in de Czech Republic. Nog steeds staat een aantal van deze landen op de speellijst van de CTJB. Uiteraard wordt het eigen land niet vergeten.

Graag geziene gast
Van oost naar west en van noord naar zuid; in veel jazzclubs is de CTJB een graag geziene gast. Ook op YouTube en Facebook is de band te vinden met video’s van optredens in diverse Europese landen. Op de website www.charlestown.nl is alle verdere informatie over de CTJB te vinden.

Entree komende zondag: 10 euro.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie