Marc Hendriks, voorzitter van Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland, gaat met pensioen.
Marc Hendriks, voorzitter van Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland, gaat met pensioen. Foto: Raphael Drent

Voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland: Marc Hendriks gaat met pensioen

Algemeen 792 keer gelezen

TIEL • Na 40 jaar gezondheidszorg gaat Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland met pensioen. Na 43 jaar werken, waarvan 40 jaar in de gezondheidszorg, stopt Marc Hendriks per 1 juli 2023 als voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland. 

Met veel plezier heeft Hendriks de afgelopen zeven jaar als bestuurder van Ziekenhuis Rivierenland gewerkt. De reden voor dit besluit ligt in de persoonlijke afweging om met vervroegd pensioen te gaan. “Het is een mooi moment voor een volgende fase in het leven”, aldus Hendriks. 

Dankwoord

Als bestuurder van Ziekenhuis Rivierenland heeft Marc Hendriks zich hard gemaakt voor de samenwerking in de regio met alle andere zorgpartijen. Hij zag vanaf het begin af aan dat in samenwerking de kracht ligt voor het realiseren van een goede gezondheid van de inwoners van regio Rivierenland. Hendriks blijft nog maatschappelijk actief, onder meer als toezichthouder in de gezondheidszorg.

De Raad van Toezicht is dankbaar voor de inzet van Hendriks. Voorzitter Raad van Toezicht, Hans Ensing: “Zeker ook de laatste jaren waren buitengewoon, dit heeft een enorme inzet van bestuurders, dus ook van Marc, gevraagd. Daarin heeft hij samen met Wendy Bosboom steeds de verbinding gezocht met andere partijen in de regio en was hij zeer betrokken bij de medewerkers van het ziekenhuis. Wij bedanken Hendriks ook van harte en wensen hem uiteraard veel geluk toe.”

Wendy Bosboom per 1 juli nieuwe voorzitter

De Raad van Toezicht van Ziekenhuis Rivierenland heeft Wendy Bosboom, nu lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland, benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur per 1 juli 2023.Samen met belangrijke partijen in de organisatie, zoals de Medische Staf en de Patiëntenadviesraad wordt de komende tijd gezocht naar een nieuw lid Raad van Bestuur.
Hans Ensing, voorzitter Raad van Toezicht: “Wij zijn blij dat we Wendy Bosboom als nieuwe voorzitter kunnen presenteren. Met Wendy hebben we iemand met het juiste profiel, ervaring en verbindend vermogen.”

Elly van Kuilenburg

Wendy Bosboom volgt Hendriks op.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden