De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen.
De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Foto: stock

Nabetaling energietoeslag 2022

Algemeen 1.856 keer gelezen

TIEl • Inwoners van de gemeente Tiel die in 2022 de energietoeslag hebben gekregen, ontvangen een nabetaling van 500 euro. Het bedrag wordt volgens de gemeente in januari of februari op hun rekening overgemaakt. De betreffende inwoners hoeven hier niets voor te doen.

De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Met het extra geld kunnen zij hun energierekening makkelijker betalen.
In de tweede helft van 2023 komt er een nieuwe regeling voor de energietoeslag. De gemeente wacht nog op informatie van de rijksoverheid en weet daarom nog niet wanneer de energietoeslag 2023 komt. Ook is nog niet bekend hoe hoog de energietoeslag dit jaar is en welke voorwaarden daarvoor gelden.

EnergieVitaal
EnergieVitaal is bedoeld voor inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening. In dit project helpt het Energieloket Tiel deze mensen hun energierekening te verlagen. Wie dat wil kan gratis een energiecoach aanvragen. Deze kijkt graag mee hoe de energierekening met kleine maatregelen omlaag kan worden gebracht.

Klusbus
Ook kan de klusbus langskomen. Medewerkers daarvan brengen gratis besparende materialen in de woning aan. Aanmelden kan via www.energieloketrivierenland.nl/energievitaal of via telefoonnummer 0345 202 707.

Wie zich zorgen maakt over zijn of haar financiële situatie, kan daar beter niet mee rond blijven lopen. Op www.geldfit.nl kan een gratis test worden gedaan. Op basis van de antwoorden krijgt men direct een persoonlijk advies. Wie geldzorgen heeft - of geen geldzorgen - en wil weten hoe hij of zij kan worden geholpen, kan contact opnemen met Vroeg Eropaf of de Sociale Poort. 

Vroeg Eropaf: vroegsignalering@tiel.nl, 0344 637 111. Sociale Poort: socialepoort@tiel.nl, 0344 637 220.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden