Afbeelding
Foto: 123RF.com

De Gezonde podcast: informatie en tips over opvoeden

Algemeen 308 keer gelezen

REGIO • GGD Gelderland-Zuid heeft een podcastserie gemaakt over opvoeden. De podcast is gemaakt vóór en dóór ouders met een kind in de leeftijd vier tot twaalf jaar. De GGD wil ouders op een laagdrempelige manier informatie en tips geven. 

Maar ook aan ouders laten zien dat opvoeden niet altijd perfect hoeft te gaan. Dat het oké is als je soms even iets niet weet en dat je daarin niet de enige bent. De Gezonde podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’ is te beluisteren via https://ggdgz.nl/podcast

De podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’

Deze podcast bestaat uit zes afleveringen waar drie onderwerpen aan bod komen:

  • Emoties uiten en bespreken
  • Zelfvertrouwen
  • Woedebeheersing en conflicthantering

De podcastmaker spreekt thuis aan de keukentafel met een ouder en kind. Zij vertellen hoe ze thuis, op school of bijvoorbeeld tijdens het sporten omgaan met het onderwerp. In een volgende aflevering spreekt de podcastmaker met een expert in de opvoedkunde. De expert heeft de ouder en kind opname geluisterd en reageert hierop.

Waarom deze podcast?

Medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland-Zuid merken dat veel ouders met dezelfde opvoedvragen zitten. Hoe geef je je kind meer zelfvertrouwen? Hoe uit je emoties en bespreek je ze? Woedebeheersing en omgaan met conflicten, hoe doe je dat? Geef je als ouder zelf wel altijd het goede voorbeeld? 

In deze podcastserie hoort men hoe andere ouders hiermee omgaan en krijgt men tips van deskundigen. Men kan er naar luisteren op een zelf gekozen tijd en plek. 

Kijk voor meer informatie op www.ggdgelderlandzuid.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie