• De gemeente zet tijdelijk cameratoezicht in bij station Tiel (foto ter illustratie).
• De gemeente zet tijdelijk cameratoezicht in bij station Tiel (foto ter illustratie). Foto: 123rf.com, africa-studio.com

Tijdelijk cameratoezicht bij station Tiel

Algemeen 440 keer gelezen

TIEL • De gemeente zet tijdelijk cameratoezicht in bij station Tiel. Aanleiding is het aantal meldingen van overlast en diefstal bij de politie. De camera staat sinds maandag 5 december maximaal zes maanden aan de kant van de Boerhaavelaan.

De camera is in overleg met politie, NS en Arriva geplaatst. Cameratoezicht biedt de mogelijkheid om de openbare ruimte in de gaten te houden en is aanvullend op andere inzet. Naast het cameratoezicht controleren boa’s dagelijks op en rond het station. Ook houden politie en NS-medewerkers regelmatig controles. Het doel hiervan is het verminderen van de overlast op het station.

De camera maakt alleen opnames buiten op straat. De beelden worden uitgekeken onder regie van de politie. Ze worden maximaal vier weken bewaard.

Hoe lang de camera blijft staan is volgens de gemeente op dit moment nog niet te zeggen: “Na drie maanden evalueren we de inzet van de camera. De camera blijft maximaal zes maanden staan.”

Toestemming burgemeester
Burgemeester Beenakker heeft toestemming gegeven voor het cameratoezicht. “Cameratoezicht is geen doel op zich”, zegt hij. “Het is een aanvullend middel om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten en overlast te verminderen. De ogen en oren van de bewoners en van de reizigers zijn en blijven heel belangrijk. Laat het vooral weten als u verdachte of overlast gevende situaties ziet. Melden kan via de Avri-app of via de politie, 0900 8844. Bij spoed belt u natuurlijk 112.”Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie